BEKİR YILMAZ’DAN RESİM SERGİSİ VE KEMAN KONSERİ...

BEKİR YILMAZ’DAN RESİM SERGİSİ VE KEMAN KONSERİ...

Bekir Yılmaz Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ve “Destekleme Yetiştirme Kursları kapsamında “Keman Kursu” alan 50 kişilik “Keman Grubu”, Konser programında izleyicileri büyüledi.

Şuayip YAMAN

Okul’un Resim Sergisi ise mükemmeldi.

 

Bekir Yılmaz Ortaokulu tarafından düzenlenen "Mehter ile Keman’ın Türküyle Buluşması" konserinde izleyenlere müzik ziyafeti sunuldu.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, ilçe protokolü ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Görsel sanatlar ve müzik öğretmenlerinin destekleriyle gerçekleştirilen programda, öğrenciler yaklaşık iki yıldır müzik öğretmenleri eşliğinde çalışmalarını sergiledi. Müzik öğretmenleri önderliğinde, repertuarlarındaki eserleri solo keman ve piyano gibi enstrümanlar eşliğinde seslendiren öğrenciler, izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

Konserin uzun bir uğraş ve emek sonucu hazırlandığını söyleyen Okul Müdürü Engin Önal İki yıl gibi kısa bir sürede öğrencilerden profesyonel bir orkestra kurulduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimizden Esin Bilgin ve Seda İskender Özdeş'e emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz yıl 26 öğrencimiz keman kursu alıyordu. Bu sayıyı bu yıl 50’ye çıkarttık.

Amacımız  ‘Güzel Sanatlar Lisesi’ne inşallah öğrenciler yetiştirmek. Yine bugün açılışını yaptığımız sergide değişik çalışmalardan oluşan 30’a yakın eseri sergiliyoruz.

Bu konserle öğrencilerim, imkân verilirse eğitim ve sosyal faaliyetlerde çok daha başarılı olunacağını göstermiş oldular" dedi.

Öğrenciler konserde; Müzik Öğretmeni Seda İskender Özdeş önderliğinde, Mehter Ekibi ve Keman Orkestrası eşliğinde, hala dillerden düşmeyen eski eserleri keman eşliğinde başarıyla sergilediler..

Keman Grubu; Ceddin Deden, Plevne Marşı, Eski Ordu Marşı’nın Mehter Topluluğu ile seslendirdi.

 

Öğrenciler; Tu-lu Zamanı, Güzel Anadolu, Macar Dansı-1, Ankara Rüzgarı, Diz Dize, Hasretinle Yandı Gönlüm, Bhola Ksika, Bir Sana Bir de Bana, Vatanım Sensin adlı eserleri solo olarak,

 

“Caddelerde Rüzgâr” eserini Ahmet Berk Gökmen ve Berkay Tüzün kemanla birlikte düet yapacaklardı. Ahmet Berk Gökmen’nin rahatsız olması nedeniyle, Berkay Tüzün eseri tek başına çaldı.

 

Demirkırat, Nazende ve Memleketim adlı eserler Düet, Karayip Korsanları ise Trio olarak

Kemancılar tarafından çalındı ve seslendirildi.  

 

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan yaptığı açıklamada, öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Başkan Dr. Acehan, "Çubuk'tan ben büyük sanatkâr, büyük müzisyenler ve resim sanatçıları çıkacağına inanıyorum" dedi.

 

Keman Kursu öğrencilerin başarısında büyük emeği olan Müzik Öğretmeni Seda İskender Özdeş ise uzun çalışmanın meyvesini almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, ders saatleri haricinde her gün 2 saat öğrencilerle çalıştıklarını kaydetti.

 

Küçük Kemancılar Büyüklere Taş Çıkarttı...

 

Küçük Kemancılar verdikleri konserle büyüklere taş çıkarttı. Müzik ziyafeti ile izleyicileri adeta büyülediler...

 

Bekir Yılmaz Ortaokulu Keman Grubu ikinci konserlerini verdiler (İlki 2016 Haziran ayında idi). Salonu dolduran veliler ve izleyicilerden oluşan kalabalık büyük bir coşku ile sahneye çıkan afacanları seyretti.
 

Küçük Kemancıların sahnedeki heyecanını tüm izleyenler paylaştılar.50 kişiden oluşan bu yetenekli gençler solo ve koro çalışmaları ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar. Tek kişilik dinletilerinde yakaladıkları başarılarını, koro içerisinde öğretmenlerinin komutlarını pür dikkat dinleyerek üst seviyeye çıkardılar. 
 

Küçük Kemancıların, Müzik Öğretmeni Seda İskender Özdeş’in yönetiminden ve ona eşlik etmekten aldıkları keyif yüzlerinden belli oluyordu.

 

Küçük Kemancıların, korodaki seslendirdikleri parçalar ile de büyük övgü topladılar. Seçtikleri / Seçilen şarkıların klasikler arasına girmiş eserler ve hatta marşlar olması dinletiyi farklı ve daha anlamlı kıldı. 
 

Küçük Kemancılar, ilçede çocuklardan oluşan belki de tek müzik grubu (orkestrası) olma özelliğine sahip olduklarından, belki de bu nedenle üstlendikleri bu misyonun farkında oldukları için görevlerine dört elle sarılmışlar ve sonucunda muhteşem bir gece yaşatarak izleyenleri mutlu etmeyi başardılar. 
 

Konserde emeği geçenlere; başta “Küçük Kemancılar Müzik Grubu” olmak üzere okul yönetimine ve öğretmenlere teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.
 

İlçe protokolü konser sonrası programın hazırlanmasında emeği geçen Okul Yönetimi, öğretmenler ve öğrencileri tebrik ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

dscn2029-vert.jpgdscn2121-vert.jpg
resim-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.