BAYRAM AYDIN “YARI İSTANBUL MARATONU’NDA 3. OLDU

BAYRAM AYDIN “YARI İSTANBUL MARATONU’NDA 3. OLDU

Çubuklu atlet Bayram Aydın İstanbul Yarı Maratonu Yaş Kategorisi’nde 3. oldu.

Şuayip YAMAN

Bayram Aydın (52) 21.000 metrelik ‘İstanbul Yarı Maratonu’na katıldı. 8000 kişi içinde 250., Yaş Kategorisi’nde ise 3. oldu.

 

Yarışma Yenikapı’da başladı ve Yenikapı da bitti.

 

İstanbul Yarı Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Spor A.Ş. işbirliğinde bu yıl 24 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşti.

 

 

2015 yılında 7500 katılımcı ile rekor katılımla gerçekleşen Vodafone İstanbul Yarı Maratonu,

 

2016 yılında 24 Nisan 2016 tarihinde koşuldu.

 

Ülkemizin ve İstanbul’un tanıtımında büyük rol oynayan ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra dünyanın en önemli yarışlarından biri olması sebebiyle sporseverlerin ilgisini çeken Vodafone İstanbul Yarı Maratonu rekor katılım beklentisiyle Yenikapı etkinlik alanından start aldı.

Dünya çapındaki dev organizasyonda; Yarı maraton 21 Km, çeyrek maraton 10Km, Bayrak Yarışı ve Business kategorilerinde koşuldu.

 

Yarı maraton koşusu, Yenikapı etkinlik alanından startı verilerek sahilden Kumkapı, Sirkeci, Eminönü, Unkapanı, Fener, Balat ve son olarak Feshane’yi geçer geçmez Eyüp kavşağından “U” dönüşü yapmak suretiyle aynı istikameti seyrederek sahil yolundan geri koşulan yarış başladığı yer olan Yenikapı etkinlik alanında son buldu.

 

Bir diğer kategori olan çeyrek maraton; yarı maratonla aynı güzergâhı kullanarak, Sirkeci ışıklardan 200 metre önce yol üzerinden “U” dönüşü yaparak Yenikapı etkinlik alanında sona erdi.

 

Bayrak yarışı ise yarı maratonun güzergâhını kullanmak suretiyle her 5 km’de bir bayrak değişimi yapılarak 4X5K koşuldu. Bu kategoride son yarışçı ilk üç sporcudan farklı olarak güzergâhı tamamlamak için 6.1K koştu.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum