Bayan Hafızlar Taç Giydi

Bayan Hafızlar Taç Giydi

Merkez Nur Muhammed Kız Kur'an Kursu Hafızlık mezuniyet ve taç giyme töreninde hafize olma hakkını elde eden 10 genç kız taç giydi.

Nur Muhammed Camiin de Düzenlenen "Hafızlık Dua Merasimi" ne İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu, Müftülük Şef'i İsmail Demirtaş,Fahrettin Çıtak, din görevlileri, İlçe Müftüsü Ali Canbolat'ın eşi Ayşe Canbolat, Kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Proğram Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kur'an tilavetinin okunması ve kurs öğreticisi Handan Muslu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

handan.jpg

Hafızlık Dua Merasi'minin açılış konuşmasını yapan Handan Muslu şunları söyledi" Rabbimiz Kur'an'ı kerimde isra süresi 82. ayet'i kerime de" Kur'an'î kerimden öyle şeyler indiriyoruz ki; O Mü'minler için bir şifa ve rahmettir".Mü'minler bu müjdeyle Kur'an-ı kerime dört elle sarılmalıdır.Böylece rabbimizin bize indirdiği şifadan ve rahmetten en güzel şekilde nasipleniriz.Kur'an-ı kerimden uzak olursak bu dünya da kalbimiz ve ruhumuz şifadan uzak olur. Kur'an-ı kerime inanmayan, o'nu rehber edinmeyen hayatlar kara, ruhlar kara, düşünceler kara, gönüller karadır.Bu karanlıkları aydınlatacak tek kaynak Kur'an-ı kerim dir"dedi.

Kurs öğreticisi Ayşe Çakırgöz ise " Allah Teala, hafızlığını tamamlamış öğrencilerimizi, tüm misafirlerimizi ve müslümanları ; Peygamber Efendimiz (SAV) gibi Kur'an-ı Kerim'i edinmeyi ve Hz.Osman (RA) gibi Kur'an aşığı olabilmeyi nasip eylesin"diye konuştu.

Proğram, hafızlığını tamamlayan kız öğrencilerin okuduğu aşrı şerifler, şiirler, slayt gösterileri ve ilahiler le devametti.Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin hayat hikayelerini ve hafızlık sürecini anlattıkları proğramda duygulu anlar yaşandı.

hfz.jpg

kuran.20110205230417.jpg

"Hafızlık Dua Merasimi" taç giydirme töreninin ardından son buldu.

 tac.jpg

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.