BAŞKENT’TE 326 EĞİTİM TESİSİ’NİN “TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ” ...

BAŞKENT’TE 326 EĞİTİM TESİSİ’NİN “TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ” ...

Başkent’te 326 Eğitim Tesisi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Şuayip YAMAN

Başkent’te 326 Eğitim Tesisi’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.

 Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Toplu Açılış Töreni” ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yekililer katıldı. .

Ankara’da inşa edilen 326 eğitim tesisinin toplu açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Açılışını yaptığımız yatırımlarla birlikte 184 okulumuz daha Ankara’da tekli eğitime geçecektir. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95’e yükselecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (23.02.2021)  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Ankara Valiliği’nin 326 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. 

Yeni açılan okullarla beraber Ankara’da tekli eğitim öğretim yapan okulların oranının yüzde 95’e yükseleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlihazırda yatırım süreçleri süren okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100’e çıkaracağız” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

88 OKUL YIKILARAK YENİDEN YAPILDI

“Tek bir açılış töreniyle 326 eğitim-öğretim tesisini Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu eğitim-öğretim tesisleri arasında anaokulundan ilk ve ortaokuluna, güzel sanatlar lisesinden imam hatip lisesine, halk eğitim merkezinden bilim ve sanat merkezine kadar her türlü kurum mevcuttur. Bu okullarımızın bir kısmı ihtiyaçlara göre sıfırdan inşa edilirken, bir kısmı da ömrünü tamamladığı için yıkılarak yeniden yapılmıştır. Mesela depreme dayanıksız olduğu tespit edilen toplam bin 116 derslikli 88 okulumuzu yıkarak yerlerine 2 bin 593 derslikli yeni okullar yaptık.

İKİLİ EĞİTİMİ TAMAMEN KALDIRACAĞIZ

Bugünkü hizmete aldığımız 7 bin 541 yeni derslikle Ankara’daki toplam derslik sayımızı 49 bin 700’e ulaştırmış bulunuyoruz. Açılışını yaptığımız yatırımlarla birlikte 184 okulumuz daha Ankara’da tekli eğitime geçecektir. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95’e yükselecektir. 

Hâlihazırda yatırım süreçleri devam eden okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100’e çıkaracağız. İnşallah bu şekilde Başkent’imizde ikili eğitim öğretim meselesini tamamen kaldırarak eğitim öğretimle ilgili hedeflerimizde bir eşiği daha aşmış olacağız” dedi.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız. Şimdiden eğitim-öğretim camiasına, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek müjdeyi verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7,5 milyon aşılama yaptık. Aşılama uygulamasını en başarılı şekilde yürüten ülkeyiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Köy okullarımızda ve bağımsız anaokullarında 15 Şubat itibarıyla yüz yüze eğitime başladık. 

İnşallah 1 Mart'tan itibaren de ilkokullarda haftada iki gün, özel eğitim okul ve sınıflarında ise hafta beş gün yüz yüze eğitime geçiyoruz. 

Yine 1 Mart'tan itibaren 8. ve 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime başlıyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan projelerden;

* 20 anaokulu,

* 89 ilkokul, 

* 83 ortaokul, 

* 6 imam hatip ortaokulu, 

* 30 Anadolu Lisesi, 

* 12 imam hatip lisesi, 

* 21 mesleki ve teknik Anadolu Lisesi,

*, 1 güzel sanatlar lisesi, 

* 6 özel eğitim okulu, 

* 4 halk eğitim merkezi, 

* 2 bilim ve sanat merkezi, 

* 2 uygulama oteli, 

* 3 uygulama cami, 

* 1 konferans salonu, 

* 19 atölye, 

* 16 spor salonu, 

* 11 öğrenci pansiyonu tamamlanarak eğitim ve öğretimin hizmetine sunulacaktır...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum