Başkan Acehan, Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Başkan Acehan, Başarılı Sporcuları Ödüllendirdi

Türkiye Budokaido Kyokushin İller Arası Kiwami Kumite 3. Etap ve Cumhuriyet Kupası Şampiyonasında dereceye giren sporcular, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında ziyaret etti.

Çubuk Halk Eğitim Müdürlüğünce Aile Yaşam Merkezi'nde açılan kurslarda eğitim gören sporcular tarafından oluşturulan Çubuk Wushu Takımını kabulünde konuşan Acehan, sporcuların gösterdiği başarının gurur verici olduğunu söyledi.

Acehan, sporun tüm alanlarında ilçenin her geçen gün başarısına başarı kattığını vurgulayarak, belediye başkanlığı döneminde en çok dikkat ettiği konunun spor ve eğitim olduğuna dikkati çekti.

Gittiği her ortamda insan için spor, sanat ve kültürel çalışmaların diğer faaliyetlerden çok daha önemli olduğuna işaret ettiğini anlatan Acehan, şunları kaydetti:

"Bana göre gençlerimiz için önümüzdeki en büyük tehlike internet bağımlılığıdır. İnternet bağımlılığı ilerde doğuracak zararları bakımından sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığını geçti. Çünkü şu anda tüm gençleri etkisi altına almış durumda. Bu bağımlılıklarla mücadelenin tek yolu ise spor, sanat ve kültürel etkinliklerdir. Çocuklarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için derslerinden daha çok spora, sanata ve kültürel faaliyetlere önem vermeleri gerekiyor. Küçük yaştan itibaren düzenli spor yapan bir çocuk yaşıtlarına oranla daha aktif, sağlıklı ve başarılı olur. Bunu çocuklarımda bizzat yaşıyorum. Spor çocuklar için hem fiziksel hem de sosyal açıdan çok önemli."

Acehan, milli takım kadrolarında Çubuklu sporcuları görmeyi arzuladığını dile getirerek, sporun bir şehri hareketlendirme noktasında çok önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.

Wushu Milli Takım Antrenörü Halit Erdemir ise ilçede halk eğitim bünyesinde açılan kurslarda çocuklara dövüş sanatları eğitimi verdiğini söyledi.

Kısa sürede ilçeye 32 madalya kazandırdıklarını anlatan Erdemir, Ankara'da yapılan iller arası şampiyonaya 7 sporcu ile katıldıklarını, sporcularından Fahriye Erdemir'in altın, Enes Yaşar'ın gümüş, Gülşen Ayan, Onur Çelik ve Ali Osman Gencer'in ise bronz madalya aldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Acehan, başarılı sporcuları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum