Bakary Kone A.Gücü

Bakary Kone A.Gücü

Başkent ekibi, geçen sezon kiralık olarak oynayan Kehinde’nin de bonservisini alıp, 3 yıllık ön anlaşma yaptı.

Sarı-lacivertliler, Trabzonspor’un da yakından ilgilendiği Burkina Fasolu 30 yaşındaki stoper ile savunmasını güçlendirdi. Başkan Yiğiner, 2-3 transfer daha yapmayı düşündüklerini söyledi. Spor Toto Süper Lig’in yeni ekiplerinden Ankaragücü, kadrosunu Bakary Kone ile güçlendirirken, geçen sezon kiralık oynayan Lanre Kehinde ile de yeniden anlaştı. Ankaragücü, son olarak İspanya’nın Malaga takımında forma giyen 30 yaşındaki Burkina Fasolu stoper Kone ile 2+1 yıllık ön sözleşme imzaladı. Geçen sezon başkent ekibinde kiralık forma giyen Kehinde ile de 3 yıllık ön sözleşme imzalayan Ankaragücü, 24 yaşındaki Nijeryalı futbolcuyu bonservisiyle kadrosuna kattı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Süper Lig’den 6 yıl uzak kaldıklarını belirterek, “Amacımız, iyi bir takım kurmak, taraftarlarımıza ve camiamıza layık olmak. Bunun için de mücadele ediyoruz” dedi. Yiğiner, transferleri önceki yıllarda da son günlerde gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Hep son günlere kalıyoruz. Ama iyi bir takım kurduğumuzu düşünüyorum. Eksikliklerimiz var mı? Var. Birkaç futbolcu daha transfer ettiğimiz zaman Allah’ın izniyle hazır olacağız” diye konuştu.

Güreşmek isteyen varsa buyursun

TRABZONSPOR DA BENİMLE İLGİLENDİ

Bakary Kone’nin kendini ispat etmiş bir futbolcu olduğunu belirten, Yiğiner, şunları söyledi: “Türkiye ve Avrupa’dan birçok kulüp talip oldu ancak bizi tercih etti. İnşallah başarılı olur. Kehinde, geçen sezon kritik maçlarda puanlar kazandırdı. Şampiyon olmamızda önemli katkısı var. Kehinde’yi bu sefer bonservisiyle aldık. Kendisi kuvvetli bir arkadaşımız. Güreşmek isteyen varsa buyursun. Önceki yıllarda da transferlerimizi son zamanlarda gerçekleştirmemize rağmen iki sene üst üste şampiyon olduk. Yine aynı azimle çalışacağız. Ligin üst sıralarında yer bulacağımızı düşünüyorum.”

Trabzonspor’dan da teklif aldığını belirten Kone, şöyle konuştu:

“Türkiye ligini az çok takip ediyordum. Buraya gelen arkadaşlardan bilgiler almıştım. Trabzonspor da benimle ilgilendi. Daha fazla ilgilenen kulüp MKE Ankaragücü olduğu için burayı tercih ettim. Ligin ilk haftasında Galatasaray maçı bizim için farklı, zorlu olacak. Galatasaray şampiyon bir takım. Biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız.”

NİJERYA’DA EVİMDE OTURMADIM

Kehinde, Ankaragücü’nden ayrı kaldığı sürede çalışmalarını aksatmadığına işaret ederek, “Profesyonel futbolcu olarak fit kalmak zorundayız. Ben de Nijerya’da oturmadım. MKE Ankaragücü artık benim bir parçam gibi. Burada olmaktan çok mutluyum. Kendimi kanıtlamıştım. Bunun üzerine bir şeyler katarak devam etmek istiyorum” dedi. Ankaragücü, Özkaya Tıp Merkezi ile sağlık hizmeti konusunda sponsorluk anlaşması yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.