BAHAR TEMİZLİĞİ

BAHAR TEMİZLİĞİ

Bahar mevsimi kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Doğa derin kış uykusundan uyanıyor sanki. Ağaçlar tomurcuklanmış çiçeklerini gün yüzüne çıkarmaya hazırlanıyor. Hafif bir sıcaklık içimize işliyor, güneş bir görünüp bir kaybolsa da, bedenlerimizden önce içimizi ısıtıyor. Sabah gözümüzü açıp pencereye baktığımızda güneşin sıcacık yüzünü görmek kimin içine neşe, yaşama zevki  vermez ki. Güneş ışıkları evlerimize konuk olurken, pencerenin kenarında bir yudum kahve veya çay içmenin keyfi ne ile ölçülebilir ki. Karıncalar yavaş yavaş görünmeye başlarken, onların o telaşını çalışma azmini gördükçe kim boş oturmayı kendine yakıştırabilir ki. Kalpler sevinçle çarpmaz mı bahar mevsiminde. Kalbi boş olanların kalbi yeni aşklar için kıpırdamaz mı? Hayata sımsıkı sarılası gelmez mi? İçimiz kıpır kıpır hayata daha enerjik başlamaz mıyız her sabah yeniden. Mucize gibi bir mevsim bahar. Tüm mevsimler gibi.

Hanımlar daha bir titizleşir bu günlerde. Ee ne de olsa bahar geldi, bahar temizliği yapmak gerek,  evlerden misler gibi deterjan kokuları duyarız, her şey havalandırılır, yıkanır, günler süren ciddi bir temizlik telaşı alır herkesi. Ne de olsa yazın habercisi bahar. Temiz girmek lazım yeni bir yaza.

Buraya kadar her şey çok güzel, cıvıl cıvıl, iç açıcı. Bir de madolyonun diğer yüzüne bakarsak en azından bu bahar mevsimine başlarken ne güzel olur. İçimiz sevinçle doldu, yaşama sevinciyle dolduk, kimimiz  aşık oldu, temizliklerimizi tamamladık.  Evlerimiz pırıl pırıl oldu, bir de yüreklerimizi temizleyebilsek, duygularımızı, zihnimizi.

Bu bahar;

İyimser baksak hayata,

İyilik yapsak karşılıksız,

Sevebilsek,

Küsler barışsa,

Unuttuğumuz tüm arkadaşlarımızı arasak,

Yaşlılarımızı unutmasak, hallerini hatırlarını sorsak,

Krize çare bulunsa,

Hiç fakir kalmasa,

İşsizlik bitse,

Herkes sağlığına kavuşsa,

Özlemler son bulsa,

Daha çok “seni seviyorum” diyebilsek,

Çocuklarımızla çocuk olabilsek,

En sinirlendiğimiz anda içimizden on”a kadar sayabilsek,

Kredi kartı borcu olan kalmasa,

Hatalarımızı görebilsek,

Umudumuzu yitirmesek,

Yalan, keşke, nefret, kin gibi kelimeleri lügatımızdan silebilsek,

Yeni bir bahara başlarken, biraz değişmeyi başarabilsek, evlerimizde yaptığımız temizliklerle beraber, varsa yüreklerimizdeki pas lekelerinden de kurtulmayı başarabilsek işte tam bahar o zaman gelmiş olur hem dünyamıza, hem bedenlerimize, hem yüreklerimize…

Bu yazı toplam 1594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar