Anneler gününüz kutlu olsun

Anneler gününüz kutlu olsun

Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan bu özel günde tüm annelerin 'Anneler Günü'nü kutlarız...

İLK 1908'de KUTLANDI

Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır.

Türkiye'de mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.



Herkesin Annesi çok özel

Herkesin annesi çok özel. Ancak engelli gençerin anneleri ayrı bir teşekkürü ve kutlamayı hak ediyor

Herkesin annesi kendisi için önemlidir. Ancak fiziksel engelli öğrenci ve gençler için durum çok daha 'özel'. Onlar, tedavi ve eğitimlerini annelerinin fedakârlığıyla sürdürebiliyor. Zaman zaman çocuklarını sırtlarında taşıyan annelerin mutluluk reçetesi fedakârlık ve sevgi.

Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık nedeniyle zihinsel ve fiziksel engelli olan 20 yaşındaki oğlu Ahmet Kurt'un tedavisi ve eğitimi için yıllardır mücadele veren 40 yaşındaki anne Fidan Kurt, evladının rahatsızlığının yanı sıra toplumsal engelleri de aşmaya çalışıyor.

Böbrek rahatsızlığı da bulunan oğlunu yıllardır hastaneye ve rehabilitasyon merkezine 350 basamaklı merdiveni inip çıkararak sırtında götüren Anne Kurt, evladı için verilen zekat paralarını biriktirerek evinin önüne yol açılması için malzeme satın aldı. Başvurusu belediye tarafından kabul edilerek evinin yakınına kadar 1 yıl önce yol açılan anne Kurt, bu sefer de evinin önüne zarar verdiklerini iddia eden komşuları A.A, M.A. ve C.A'nın yola kurduğu engelle karşılaşınca polise şikâyetçi oldu.

Aynı zamanda sara hastası olan çocuğunu, komşusunun sürekli engellemesi nedeniyle tekerlekli sandalyeyle ana yola çıkaramayan anne Kurt, evladını sırtında taşıyarak sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanmasını sağlıyor.

Kurt, 70 kilogram ağırlığındaki oğlunu, özel eğitim alabilmesi ve tedavisi için zorlukla sırtında taşıdığını belirterek, “Komşum anlamadığım nedenlerle yolu barikatla kapatıyor. Polise başvurmamla açılan yolda sürekli engellerle karşılaşmaktan bıktım ve şikayetçi oldum. Benim tek isteğim evladımın sağlıklı şekilde yaşamını sürdürmesidir. Oğlum için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğim. Anneler Günü, engelli çocukları olan aileler için ayrı anlam ifade ediyor” dedi.

Sevgi engel tanımıyor

Erken doğum nedeniyle geçirdiği rahatsızlıktan dolayı fiziksel engelli olarak yaşamını sürdüren 15 yaşındaki Kübra Sevik, eşinden 11 yıl önce boşanan 44 yaşındaki annesi Nahide Kefeli'nin tek başına verdiği mücadele sonucu ilköğretim 7. sınıfta eğitim öğretimini sürdürebiliyor. Babasından kalan maaşı alan ve evde hayatını sürdüren Kefeli, yaklaşık 150 metre uzaklıkta ki İlköğretim Okuluna tekerlekli sandalyeyle götürdüğü kızının ihtiyaçlarını karşılamak için her teneffüste tekrar okula gidiyor.

Teneffüslerde kızının beslenmesinin yanı sıra tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılamasını sağlayan anne Kefeli, ayrıca haftada iki kez evladını fizik tedaviye götürerek eğitim öğretim hayatını sürdürmesi için çabalıyor.

Anne Nahide Kefeli, çocuğuna hiçbir zaman engelli olmasını eksiklikmiş gibi hissettirmediğini, sevgi ve fedakarlıkla ilköğretim 7. sınıfa kadar başarılı şekilde ulaştırabildiğini söyledi.

Kızına arkadaşlarının ve öğretmenlerin her zaman yardım ettiğini anlatan Kefeli, “Kübra, ilgiden mutluluk duyuyor. Toplumsal hayatın içinde bulunmak da yüzünü güldürüyor. Aileler fedakarlık ve sevgiyle çocuklarının engellerini aşabilirler. Bizim için en güzel Anneler Günü hediyesi, evlatlarımızın yüzündeki küçük gülümsemedir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.