Anne Babalar Dikkat!

Anne Babalar Dikkat!

Medyada kahramanlaştırılan zorbalar, bol silahlı mafya dizileri ve kısa yoldan köşe dönmenin özendirilmesinin acı sonucu... İlkokul ve Lise Öğrencilerinin büyük çoğunluğu, büyüyünce "mafya" olmak istiyor! .

PSİKOLOJİLERİ ALT ÜST OLDU
Yasa dışı suç örgütlerinin hesaplaşmalarını ve vurgunlarını anlatan mafya dizileri, bazı kanallarda hala "ŞİDDET'le devam ediyor. Medyada sıkça yer alan bu dizilerin oyuncuları, canlandırdıkları rollerle adeta ilahlaştırılıyor. Mafya dizilerindeki zorbalar, sanki birer kahramanlarmış gibi tanıtılıyor. Bu diziler reyting rekorları kırıyor ancak, bir yandan da çocuklarımızın psikolojilerini alt üst ediyor. Çünkü çocuklar, kendilerine bu dizilerdeki eli silahlı eşkıyaları örnek alıyor.
Okullardaki şiddet furyası Çubukta'da etkisini göstermeye başladı.Her Okul'da grup oluşturan öğrenciler birbirleriyle kavga etmek için fırsat kolluyorlar.Okul önlerin'de mafya vari hareketlerde bulunan ve onlar gibi giyinen öğrencilere rastlamak mümkün.OKul yönetimini ve Ailelerini zor durumda bırakan bu öğrenciler,eğer önlem alınmazsa geleceğin suç makinası olarak görülüyor.

ÇAKALLARA ÖZENİYORLAR
Yapılan bir araştırma, bu tür yayınların çocuklar üzerindeki yıkıcı etkisini acı bir şekilde kanıtladı. İlköğretim okullarında gerçekleştirilen ankette, "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna, gelir düzeyi düşük olan çocukların büyük çoğunluğu "Mafya olacağım" diye yanıt verdi. Seyrettikleri dizilerin etkisiyle mafyalığı bir meslek olarak algılayan çocuklar, bu filmlerdeki kahramanlara özeniyor. Uzmanlar, bu tehlikeye karşı acil önlem alınması gerektiğini söylüyor.


***

Çocukların tehlikeli tercihi

Öğrencilerin çoğu büyüyünce mafya mesleğini seçmek istiyor.

Televizyonlarda izlenme rekorlarını alt üst eden mafya dizileri, sadece reytingleri değil çocukların psikolojilerini de alt üst ediyor. İlköğretim öğrencileri arasında yapılan bir anket, TV'lerdeki bol silahlı mafya dizilerinin ve kısa yoldan zenginliğin özendirilmesinin acı sonucunu ortaya koydu.

İDEALLER DEĞİŞTİ
Araştırma, sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan çocukların büyük çoğunluğunun gelecekte sahip olmak istedikleri meslekler arasında "mafya olmanın" da bulunduğunu ortaya koydu. Eskiden idealindeki meslek sorulduğunda doktorluğu, avukatlığı istediğini söyleyen çocuklar, şimdilerde "Büyüyünce ben de mafya olacağım" diyor.

AİLELERE UYARI
TV izleyen çocuk, kendisini filmde izlediği kahramanın yerine koyuyor. Kahramanının her sorununu şiddetle, cinayetle çözmesi, çocuğun şiddet eğilimini artırıyor. Dizilerden etkilenen çocuklar, kabadayılığı bir meslek olarak da algılıyorlar. Mafyanın ön plana çıkartılmasının genç nesil için son derece tehlikeli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, şunları söylüyor: "Çocuklar beyaz kağıt gibidir. Ne yazarsanız onu okursunuz. Kısacası, ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu tür diziler, çocukların yaşamı yanlış kavramalarına yol açıyor."


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.