Ankara’da Bir İlk   Fen Lisesi Programlı Kız Anadolu İmam Hatip Açıldı

Ankara’da Bir İlk Fen Lisesi Programlı Kız Anadolu İmam Hatip Açıldı

Ankara da bir ilk olarak Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Kız İmam Hatip Proje Okulu açıldı.

 

Ankara da bir ilk olarak Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Kız İmam Hatip Proje Okulu açıldı.   

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı proje okullarının öğretmenlerini Türkiye’deki en iyi öğretmenler arasından seçiyor ve özel müfredat programları uyguluyor. 

Kuzey Ankara bölgesinde Altındağ ilçesinde 102 öğrenci kontenjanıyla  gündüzlü ve yatılı olarak eğitim verecek olan okul yüksek puan alıp özel eğitimli bir İmam Hatip Lisesi okumak isteyen Çubuktaki kız öğrenciler için de tarihi bir fırsat oluşturmaktadır. 

İlk defa Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ile başlayan bu uygulama önemli başarılara imza atmış durumda. Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nin Çubuk’a hem uzak, hem karma, hem de kızlar için pansiyon imkânlarının sınırlı olması yeni açılan Ankara Kız İmam Hatip Lisesi’ni Çubuktaki başarılı kız öğrencilerimiz için oldukça avantajlı hale getirmiş durumda. 

 
Yeni açılan Fen Lisesi müfredatlı proje okulunun müdürlüğüne ise ilçemizde ki Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kurucu müdürlüğü yapan başarılı eğitimci ve idareci Hatice Bayrak atanmış. Bu da Çubuk’tan oraya kaydolmak isteyen öğrencilerimiz için ayrı bir fırsat oluşturacaktır.  

Yeni yapılan binasında Fen ve sosyal bilimler ağırlıklı sınıflar ile dil sınıflarının oluşturulduğu okul, çocuğuna kaliteli bir imam hatip eğitimi aldırmak isteyenler vatandaşlar için iyi bir imkân oluşturmaktadır.   

Dil eğitiminin, din eğitiminin ve fen ilimlerinin birlikte en iyi şekilde verilerek öncü nesillerinin yetiştirileceği ve devletimizin özel himaye ettiği bu okullar yarınlarımız için büyük umut taşımaktadır. 

 

Ankara Kız İmam Hatip Lisesi 

İletişim ve bilgi için: 0505 484 71 52….. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum