Ankara'da bir devlet üniversitesi daha kurulacak

Ankara'da bir devlet üniversitesi daha kurulacak

Ankara’ya kurulacak yeni devlet üniversitesi için Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’i ziyaret etti. Başkan Selçuk Çetin, üniversite olmaya müsait alanları rektör ve beraberindeki heyete gösterdi.

Ankara"ya kurulacak yeni devlet üniversitesi için Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin"i ziyaret etti. Başkan Selçuk Çetin, üniversite olmaya müsait alanları rektör ve beraberindeki heyete gösterdi.

Rektör Ayhan, Çubuk ve Pursaklar arasında kurulması düşünülen üniversitenin bu alanı bir eğitim koridoru haline getireceğini belirterek şunları söyledi: "Türkiye"de şu anda okuma çağındaki nüfusun yüzde 20"sini yüksek öğretimde okutabiliyoruz. Bunun asgari yüzde 34 olması lazım. Ankara bir eğitim kültür merkezidir. Aradaki açığın kapanması için Ankara"ya 5"inci devlet üniversitesinin kurulması lazım. Ankara"nın en güzide bölgelerinden biri, Pursaklar ve Çubuk koridoru. Burayı eğitim koridoru haline getirmeyi arzu ediyoruz. Bu günkü ziyaretimizin amacı buydu. Çok güzel diyaloglar kurduk. İnşallah hedefimize ulaşırız ve yöre insanına hizmet etme imkanımız olur"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum