Ankara birincisi Çubuk'tan Fahriye oldu

Ankara birincisi Çubuk'tan Fahriye oldu

Altındağ ilçesinde yapılan Wushu Sanda Ulusal Egemenlik Kupası Ankara Şampiyonası'nda Çubuklu sporcu Fahriye Erdemir, Ankara birincisi oldu.

Çubuk Aile Yaşam Merkezi ve ilçe Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliğinde açılan Wushu Sanda kursunda Fahriye Erdemir altın madalya kazanarak ilçenin gururu oldu. Wushu Federasyonu tarafından yapılan şampiyonaya, Ankara ve ilçelerinden toplam 380 sporcu katıldı.
Ankara İsmet Iraz Taekwondo Spor Salonu'nda Yıldızlar ve Minikler Wushu Sanda Ankara Şampiyonası'nda Çubuk Aile Yaşam Merkezi üyesi 13 yaşındaki Fahriye Erdemir birincilik madalyasıyla ilçeye döndü. Çubuk'tan ferdi olarak 56 kiloda yarışan Fahriye Erdemir final maçında rakibini 7 saniye gibi rekor bir zaman diliminde nakavt ile tamamlayarak Ankara şampiyonu oldu. Şampiyonun amcası ve antrenörü olan Halit Erdemir yaptığı açıklamada, "İlk maçımızı şampiyon olarak tamamlayıp, ilçemize altın madalya ile döndük. Amacımız, ilçemizden milli sporcular çıkarmak. Önümüzdeki yıllarda da ilçemizi inşallah dünya şampiyonasında temsil edeceğiz" dedi.
Merkez idarecisi Ayşe Meltem Sandıklı ise üyelerinin böyle bir başarıya imza atmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, Fahriye Erdemir'i başarılarından dolayı tebrik etti. Sandıklı, "Çubuk'ta bu sporu tanıtmak ve şampiyon sporcular yetiştirmek için fırsat tanıyan Ankara Büyükşehir Belediyesine ve değerli başkanımız Melih Gökçek'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.