Anadolu İHL binası yapımı bitecek

Anadolu İHL binası yapımı bitecek

Çubuk'ta yapılan Anadolu İmam Hatip Lisesi binasının yapımı tamamlanacak.

Çubuk’ta, depreme dayanıklı ve güvenli olmadığı gerekçesiyle boş tutulan İmam Hatip Lisesi’nin balicilerin sığınağı olması, Kaymakam Mustafa Güler’i harekete geçirdi. Kaymakam Güler, Emniyet birimlerine binanın kontrol edilmesi talimatını verdi, tekrar eğitime açılması için gerekenin yapılacağını açıkladı.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ilgisizlik ve bürokratik engellerden dolayı yıllardır eğitime açılmayıp, kaderine terk edilen İmam Hatip Lisesi, Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler’in girişimi sonucu aktif hale geliyor. Kaymakam Güler, her geçen yıl bakımsızlıktan biraz daha direnç kaybeden İmam Hatip Lisesi binasına müdahale ettiğini ve binanın bölgenin ihtiyaç duyduğu İmam Hatip Lisesi için eğitime açılacağını söyledi.



Çubuk Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz’ın önerisi doğrultusunda girişimlere başlayan Çubuk Kaymakamı Mustafa Güler, halen Akyurt’ta TOKİ’ye konut yapan bir inşaat firmasından Anadolu İmam Hatip Lisesi binasını bitirme sözü aldıklarını vurguladı. Şu anda zemin etüt ve dayanıklılık çalışma ve ölçümlerinin tamamlandığını ifade eden Güler, "Mevcut binanın durumu ne olursa olsun, müteahhit firma bina üzerinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra vereceği karar doğrultusunda Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tamamlayarak teslim etme sözünü verdi. Binada olumsuzluk görüldüğü taktirde gerekirse yıkılıp, yeniden yapılacağı konusu da gündeme geldi" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum