Amortileri Kaçırmayın

Hayatımız fırsatlarla doludur. Büyük ikramiyenin peşinde koşarken amortileri hep kaçırırız. Yediğimiz yiyeceklere hepimiz dikkat ediyoruz. Kolesterolüm var diyerek yağsız olsun, tuzu az olsun, iyi pişmiş olsun, acısız olsun deyip dikkat ederken, düşüncelerimizi etkileyen şeylere acaba ne kadar dikkat ediyoruz? Hayatta sevgi yoksa dostluk yoksa paylaşım yoksa gerisi boştur. Sevdiklerimize sevgimizi haykırarak söyleyelim. Onların buna ihtiyacı var. Nereden mi biliyorum? Bizim ihtiyacımız var da ondan. Sevdiğinize hasret kalmak mı zor; sevdiğinizin sevgisine hasret kalmak mı?

    Mazeret üretmeyin

Temel askerliğini yapıyormuş. Bölükte kırk ere izin vermişler. Geç kalırlarsa çadır hapsi var, ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kırk kişiden otuz dokuzu da geç kalmış, hep ayni mazeret:

 - Atla istasyona celeydum. At catladi, tren kaçtı, geç kaldum. Derken kırkıncı da tamamlanmış, Temel'e sıra gelmiş. - Senin de mi atin çatladı, diye sormuşlar. - Hayır, demiş. Yoldaki otuz dokuz at leşini geçemedum.

Vermek Almaktan Kutsaldır

Kendinizle ilgilenin. Kendinizi düzelttikçe, etrafınızdaki herkesi de etkilersiniz. Kötü duygularınızı ve nefretinizi bir kenara bırakınız. Başarıya ulaşan insanlar, bir amacı olan insanlardır.

 

Allah vergisi güçten, size daha fazla bilgi ve zekâ vermesini isteyin. Vermek, almaktan daha kutsaldır. Kendine inancı olmayan hiçbir insanın gerçek bir başarı kazanması mümkün değildir. Başarıyı hayal ederseniz, başarı kazanırsınız.

 

İstediğiniz şeylerin olması için zorlamada bulunmayın. Hayal kurmaktan çekinmeyin.

Geçmişi unutun, hayatta istediğiniz veya ihtiyaç duyduğunuz her şeyi size verecek olan geleceğe egemen olunuz. Sıkıntılara göğüs gererek, kendi içinize kapanarak ama hareketli yaşayın.

 

Huzur Bulacaksınız

Hareketlerle ve ibadetlerle desteklenmeyen inanç zayıf inançtır. Amelle desteklenmeyen iman, tazelenmeyen iman zaman içerisinde gücünden kaybeder. İnancınızla, hayatta özlediğiniz şeylere kavuşacak ve huzuru bulacaksınız. İnsan neyi arzu ederse ona kavuşur.

 

Anneler, endişenin hiçbir zaman çocuklarına yardım etmeyip, aksine çoğu zaman onlar için bir engel oluşturduğunu kavramalıdırlar. Olayları sakin bir şekilde karşılayın. Sakin olun, telaştan kesinlikle vazgeçin. Hiçbir zaman münakaşa etmeyin, kontrol ve merakı bir tarafa bırakın.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 834 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar