AMAN DİKKAT…

Çubuk Haber"de yine gençler ile ilgili bir haber yayınlandı. Lise öğrencisi gençlerin uyuşturucu kullandıklarından bahsediyordu. Uyuşturucuyu satan 19 yaşında alanlar ise 16-17 yaşlarında. Daha öncede hatırlayacağınız üzere yine küçük yaştaki gençlere kurulan iğrenç tuzağı ve sonuçlarını yine haber sitelerinden ve ulusal basından izlemiştik. İçimiz burkulmuş ve çok etkilenmiştik.

Okulların önleri öğrenci olmayan gençlerle dolu. Okuldan çıkan gençlerin ellerinde sigara… Kıyı ve köşelerde kız öğrenciler kırk yıllık tiryaki gibi sigara içiyor. Bir gün merak edin ve okulların etrafını bir dolaşın. Söylediklerimin hayal ürünü olmadığını göreceksiniz. Okul yöneticilerinin çabalarını da mutlaka izleyeceksiniz. Amma onlarında yapabilecekleri bir yere kadar. Emniyet güçlerinin yaptıkları da maalesef bu olayları engelleyemiyor.

Peki neden bu hale geldi gençlerimiz ?

Ülkemizde din eğitimi ilköğretim 5. sınıf bitmeden verilemiyor. Okullarda zaten ciddi bir din eğitimi yok. Kur"an Kursları da 12 yaşından sonra öğrenci kabul ettiğine göre…
Gençlerimiz yeterli bir din eğitimi almadan okul önlerinde bekleyen tehlikelerin kucağına düşüyor. Özenti başlıyor ve sonuç….

Bu olaylar sadece ilçemizde meydana gelmiyor. Ülkemizin bir çok yerinde aynı sıkıntılar yaşanıyor. İnsan televizyon kanallarında ana haber bültenini izlemekten korkuyor. Haber bülteni değil adeta korku filmi. Cinayetler, hırsızlıklar, kaybolan ve bulunamayan çocuklar… Her haber insanın içini karartıyor. Bir de yetmez gibi işlenen cinayetlerin detayları veriliyor haber bültenlerinde. Bakın ve öğrenin dercesine.

Bir de son yılların modası yerli diziler. Her türlü ahlaksızlığın sergilendiği, gerçek hayatta beklide hiç yaşanamayacak, yaşansa bile toplum tarafından nefretle karşılanacak bir çok hikayenin anlatıldığı, aslında toplum tarafından dışlanması gereken kişilerin kahraman yapıldığı, kimin eli kimin cebinde belli olmayan, çarpık ilişkilerin süslenip püslenip servis edildiği diziler. Her evde ve her gün.

Zaten yeteri kadar din eğitimi almayan gençlerimiz bundan çok çabuk etkileniyor ve kendisini bu cenderenin içerisinde buluveriyor. Televizyonda seyrettiği ve anne-babasının da izlediği yani ailecek büyük bir beğeni ile seyredilen diziler ve diğer programlar… Sonra mı ? Sonrası belli…

Anlamadığım bir şey daha var. Televizyonda sigara içilen sahnelerde sigara bir şekilde kapatılıyor ama alkol içilen sahnelerde hiçbir şey yapılmıyor. Sigara paketlerinde sigaranın zararlarını belirten yazılar yer alırken alkol ile ilgili uyarıcı bir şey göremiyoruz alkol şişelerinin veya kutularının üzerinde.

Biraz karanlık bir tablo çizdik herhalde, ama gerçek bu. Güzel şeylerde olmuyor değil. İnşaallah güzelliklerden de bahsedeceğiz zaman zaman. Tabii ki sırası geldiğinde.
Şimdi Amman dikkat… Gençler felakete sürüklenmeden ilgilenelim onlarla,
Bu ülke, bu ilçe ve bu çocuklar bizim. Yedeği yok, unutmayalım.
Selam ve dua ile…

Bu yazı toplam 2975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum