Ali Koç’tan İddialı Şampiyonluk Sözleri: Tünelin Ucundaki Işık Göründü

Ali Koç’tan İddialı Şampiyonluk Sözleri: Tünelin Ucundaki Işık Göründü

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamada bulundu.Koç, şampiyonluk yolunda tünelin ucundaki ışığın göründüğünü ve hem futbolda hem de basketbolda lider olmalarının kendilerini fazlasıyla motive ettiğini sözlerine ekledi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koç, şampiyonluk yolunda tünelin ucundaki ışığın göründüğünü ve hem futbolda hem de basketbolda lider olmalarının kendilerini fazlasıyla motive ettiğini sözlerine ekledi.

 

Ali Koç, genel manada Bettilt istatistiklerine göre şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduklarını dile getirdi. Koç açıklamalarının devamında ise “Türkiye'nin en büyük spor kulübü Fenerbahçe'nin, neredeyse 120 yıllık bir basketbol tarihi var" diyen Koç şöyle konuştu, "Bununla birlikte başarılarda, gururlarla tarihimizi gelecek nesillere bırakmak için bir basketbol müzesi fikri ortaya atılmıştı. 100 yıl boyunca camiamızda ikon olmuş, çok büyük sporcularımız formamızı giydi, çok değerli antrenörler camiaya hizmet etti, tarihe iz bıraktılar. Kupalarla dopdolu bir tarih yazarken duruşlarıyla Fenerbahçe'nin basketbol kültürünü ortaya koydular. Fenerbahçe yıllarca basketbola hizmet etti. 120 yıllık tarihinimizin en başarılı tarihi 2000'li yıllardı. Gelen kupalar, EuroLeague şampiyonluğuyla taçlandı. Kadın basketbolda, futboldaki gibi bir durum var. Resmi şampiyonluklar, sayılmayan şampiyonluklar var. 1998'den bugüne resmi olarak 24 senenin 16 senesinde Fenerbahçe kadın basketbol şubesi şampiyon olmuştur. 5 yıllık başkanlık sürecimde çok acılar çektik ama en acısı hangisi deseniz, defalarca fark attığımız bir takıma burada kupa verdiğimiz andır. Başkanlık dönemimde çok acılar çektik. Kadınlarda EuroLeague'de 4 kere final oynadık. En acısı, defalarca yendiğimiz bir takıma kendi sahamızda kupa vermek oldu. Bu sene telafi edeceğiz. Kadın basketbol takımı, bu sene bu yönde kuruldu. 1907 Derneğinin kuruluşunda ben de vardım. O dönemde doktor lakaplı efsane oyuncumuz Hüseyin Çakıroğlu'nun vefatı nedeniyle ne yapabiliriz dedik. 3 Temmuz sürecinde 500 bin üyeyle kulübümüzü destekledik.

 

Fenerbahçe, ülkemizin basketbolda lokomotifi oldu. Rakiplerimize örnek oldu. Aynen kendi imkanlarımızla, devletten hiç destek almadan stadımızı yaptığımız gibi. Emsal oldu. İnşallah bundan sonra yapacağımız futbol akademisi de aynı etkiyi yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

Aziz Yıldırım’a Özel Teşekkür

Açıklamalarının devamında Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’a özel teşekkürlerini ileten Ali Koç; “Teşekkür edeceğimiz çok kişi var dedim. Ama Fenerbahçe'nin basketbol vizyonunu baştan aşağı değiştiren, Fenerbahçe'yi lokomotif hale getiren, Fenerbahçe'yi kadın ve erkek basketbolda önde gelen ekiplerden biri haline getiren, muhteşem salonumuzu kulübümüze kazandırmak için var gücüyle çalışan, o sıkıntılı günlerde bile 'devam edin çocuklar' diyen, sayın başkanımız Aziz Yıldırım'a; şahsım, yönetim kurulu ve her bir Fenerbahçeli adına teşekkür ediyorum. Kendisine müteşekkiriz. Onunla birlikte Ozan Bey (Balaban) burada, bizden önce de basketbol şubesinden sorumlu tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Katkıları nedeniyle sayın Murat Ülker'e şükranlarımı sunuyorum. Bu sene, bu salon 10. yılını yaşıyor. İnşallah 10. yılında da şampiyonluklarımız devam eder. Ancak bu süreçte Murat Bey'e, ailesine ve grubuna teşekkür ediyorum. Sadece Fenerbahçeli olarak değil, bir sporsever olarak size müteşekkirim. Aslında Fenerbahçe'nin zenginliği Murat


2 / 2

Bey gibi insanlar. Buraya katkı yapan Hamdi Bey gibi insanlar. Söz konusu Fenerbahçe'yse, Fenerbahçelilerin gönül zenginliği en büyük gurur kaynağıdır. Tabii ki tarihten bu güne bu kulübe hizmet etmiş, kupaların kazanmasında hizmet etmiş, formalarımızı terletmiş, sporcu olsun, teknik kadroda olsun, malzemecimiz olsun, otobüsün şöforu olsun emeği geçen herkese Fenerbahçe adına teşekkürlerimi sunuyorum” sözlerini kullandı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.