Akkuzululu çocukların satranç takımı sevinci

Akkuzululu çocukların satranç takımı sevinci

Çubuk’a bağlı kırsal mahallerden olan Akkuzulu Mahallesindeki ilkokulun bahçesine büyük bir satranç takımı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Çubuk’a bağlı kırsal mahallerden olan Akkuzulu Mahallesindeki ilkokulun bahçesine büyük bir satranç takımı yapılarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Mahalledeki çocuklara satranç sporunu sevdirmek isteyen Akkuzulu İlkokulu Müdürü Erdal Alaçam, öğretmen ve okul görevlilerinin de yardımıyla kolları sıvayarak okul bahçesine satranç takımı yaptılar.

Yaptıkları araştırmada 10 bin TL’ye mal olacak satranç takımını tamamen işçiliğini kendileri yaparak yaklaşık 4 bin TL’ye mal ettiklerini anlatan Alaçam, yaptığı açıklamada, satranç takımının köy çocuklarının hayatına yeni renk ve farklılık getirdiğini söyledi.

Alaçam, şunları söyledi:

‘’Satranç zeka gelişiminde çok önemli bir rolü olan beyin sporu olarak görüyorum. Bu nedenle de çocuklarımıza bu sporu sevdirmemiz gerekiyor. Bizde müdür yardımcımız Faik Özdemir ve okul görevlilerimiz Mustafa Keleş, Köksal Dövüşkaya, İlyas Oğul ile birlikte okul bahçesine satranç takımını yapmak istedik. İmkanlarımız olmadığı için de işliği kendimiz üstlendik. Parke taşlarını sağ olsun Çubuk Belediye Başkanımız Av. Baki Demirbaş temin etti. Diğer malzemeleri de öğretmenlerimiz tarafından karşılandı. Okulumuzun atıl olan ve kullanılmayan kısmına toplam 28 metrekare bahçe satranç takımı yaptık. Oyun alanını siyah beyaz renkli karo taşları ile döşerken, çevresine de sentetik çim kaplaması yaptık.’’

Bahçe satranç takımının ardından öğrencilerin isteyerek satranç oynamaya başladığını anlatan Alaçam, hedeflerinin öğrencilerinin satranç turnuvalarına katılması olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenciler ise bahçe satranç takımı için okul müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.