Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Aile Destek Merkezinde (ADEM) eğitim gören 97 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Kaynak: Aile Destek Merkezi Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Aile Destek Merkezinde (ADEM) eğitim gören 97 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilen törende konuşan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca finanse edilen, Çubuk Belediyesi,  İlçe Milli Eğitim, Sosyal Hizmetler Merkezi, İŞKUR ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen Aile Destek Merkezi'nde, dezavantajlı kadınları meslek sahibi yapmak amacıyla çeşitli eğitimler verildiğini söyledi. 

İlçeye ilk geldiğinde Aile Destek Merkezi’nin olmasının kendisini çok heyecanlandırdığını vurgulayan Keleş, projeyi geliştirmek ve iletiye taşımak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla çeşitli girişimlerinin olduğunu kaydetti. 

Merkezde kilim dokuma, geleneksel sepet örücülüğü, ebru ve şal dokuma olmak üzere, toplam 97 kursiyere kurs bitirme belgeleri verildiğini belirten Keleş, şöyle konuştu:

’’Çalışan insanlar dedikodu yapmazlar, başkalarıyla harcayacak vakitleri de olmaz. Üretken oldukları için, çevrelerine de faydalılardır olur. En önemlisi de psikolojileri de çok sağlam olur. Kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlarımız, iyi bireyler olurlar, iyi vatandaş olurlar en önemlisi de iyi anneler olurlar ve vatana millete faydalı çocuklar yetiştirirler. Bu nedenle özellikle kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilecekleri, aile bütçelerine katkı verebilecekleri, üretime katkı verebilecekleri seviyelere getirmemiz gerekiyor. Çeşitli nedenlerle eğitimleri yarım kalan kadınlarımızın eğitimlerini sürdürmelerini sağlamalıyız. Bu noktada ilçemizde faaliyetini sürdüren Aile Destek Merkezi’nin çok önemli rol üstlendiğini gördüm. Özellikle de merkezde kursiyerlerin çocukları için kreş hizmeti verilmesi kursiyerlerimizin işini çok önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Ben bu projeye çok önem veriyorum. Bu günde düzenlenen törenle yapılan çalışmaların meyvesini aldığımızı düşünüyorum. İnşallah dada iyi şeyler olacak.’’

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, kadınların ne kadar eğitimli, ne kadar güçlü ve huzurlu olursa toplumun da o kadar huzurlu olacağını belirtti.

Açılışından bu tarafa bir çok kadının merkezden faydalandığını dile getiren Başkan Demirbaş, ‘’Güzel sonuçların alınması bizi mutlu etti. Sayın kaymakamımıza verdikleri destekten dolayı ben teşekkür ediyorum. Yaptığımız ziyaretlerde kadınların mutluluğunu ve ürettikleri ürünleri gördükçe yapılanın ne kadar faydalı bir hizmete olduğunu gördük. İnşallah bundan sonra ki süreçte pandemi de bittikten sonra sayın kaymakamımız birlikte el le vererek bu kurumu daha aktif hale gelmesi için çalışacağız. Hem sayının artması hem de mekanları geliştirme anlamında çalışmalarımız olacak. Biz ilçemizdeki bayanlarımıza destek olmaya devam edilecektir’’ diye konuştu.

Kursiyerler adına konuşan kursiyerlerden GamzenurBilgen ise, ’’Aile Destek Merkezi ile tanışmadan önce depresyonlara girdim, psikolojik baskılar yaşadım ve yaşadıklarım nedeniyle hayatıma son vermeyi düşünür oldum. Tam hayatımın bu esnasında ADEM ile yolum kesişti ve o günden sonra hayatım değişti. Merkezde hem meslek öğrendim hem de üniversite sınavına hazırlanarak sınava girip kazandım. Şimdi üniversiteyi okumaya başladım. Hayata yeniden sımsıkı tutunmama neden oldu. İyi ki varsınız’’ ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından Kaymakam Keleş ve Başkan Demirbaş tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mescioğlu, Sosyal Hizmetler Müdürü Şahin Sayılıer, İlçe Vakıf Müdürü Alaaddin Almış ve kursiyerler katıldı.

aile-destek-merkezi-kursiyerleri-sertifikalarini-aldi-007.jpgaile-destek-merkezi-kursiyerleri-sertifikalarini-aldi-008.jpgaile-destek-merkezi-kursiyerleri-sertifikalarini-aldi.jpg146561354-3677522598994542-330284211833503027-o.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.