Afiş hazırlayıp Filistin’e yardım topladılar

Afiş hazırlayıp Filistin’e yardım topladılar

Daha çok maddi durumu zayıf olan ailelerin yaşadığı Barbaros mahallesinde, Filistin'e yardım kampanyası düzenleyen, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları afişleri okul panosuna asarak, arkadaşlarının desteğini istediler.



İsrail'in saldırıları sonucunda kardeş ülke Filistin"in Gazze bölgesindeki yüzlerce sivil ve çocuğun hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı Filistin halkına yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle büyük bir duyarlılık gösteren, Barbaros İlköğretim Okulu'ndan öğrencilerin afişler hazırlayarak başlattığı Gazze" deki öğrenci kardeşlerine yardım kampanyası, başarıyla sonuçlandı.


Daha çok maddi durumu zayıf olan ailelerin yaşadığı Barbaros mahallesinde, Filistin'e yardım kampanyası düzenleyen, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları afişleri okul panosuna asarak, arkadaşlarının desteğini istediler. Okul genelinde düzenlenen kampanyada öğrencilerimiz 1.250 TL (Bin iki yüz elli Türk Lirası) toplamış TC Ziraat Bankasının Ankara Bakanlıklar Şubesi Gazze"ye yardım kampanyası hesabı 18181818 numaralı hesabına yatırılmıştır.


Yardım kampanyasını düzenleyen öğrencilerden Büşra Karaca, “Her akşam evde televizyonu izlerken, Filistin'de çocukların yaşadığı dramı, insanların çaresizliğini görünce, okulumuzda yardım kampanyası düzenlemeye karar verdik. Arkadaşlarım İsmail Mert Çelik, Hazel Özdoğan,Hilal Mert,Büşra Seda Geyik ile birlikte afişler hazırlayarak okul panosuna astık. Arkadaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılık göstererek, ceplerindeki harçlıklarını kampanyaya bağışladılar. Bizim başlattığımız kampanyada topladığımız para küçük olabilir ancak, büyüklerimize örnek olmasını diliyoruz. Bize destek veren okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”
Barbaros İlköğretim Okulu'nda, öğrencilerin başlattığı kampanyanın takdire layık olduğunu belirten Okul Müdürü Bayram ARDA, “Öğrencilerimizi duyarlı davranışlarından dolayı kutluyoruz. Bize göre bu kampanya çok büyük ve anlamlı. Birkaç gün içerisinde harçlıklarını bağışladılar. Topladıkları parayı bize teslim ettiler. Bizde bu parayı Başbakanlık tarafından başlatılan kampanya dahilinde genelge ile bildirilen hesaba yatıracağız. Öğrencilerimizi tekrar kutluyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum