AEV Üyeleri Çubuk'u Ziyaret Etti

AEV Üyeleri Çubuk'u Ziyaret Etti

Avrupa Eğitim Vakfı Üyeleri Çubuk'u Ziyaret Etti.

                Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Üyeleri Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi’nde bulunan Gazi Meslek Yüksek Okulu’nda incelmelerde bulundu.

 

İçlerinde AB ülkelerinden ve Doğu Avrupa ülkelerinden öğretim görevlilerinin de olduğu 11 öğretim görevlisi Gazi Meslek Yüksek Okulunda eğitim, öğretim ve BELTEK kurslarında incelemelerde bulundular. Okulda bulunan laboratuarlar, derslikler ve devam eden projeler hakkında geniş bilgi alan ETF üyeleri, BELTEK kurslarının işleyişi, amacı ile sonuçları hakkında ki bilgileri uzun uzun not ettiler.

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve Gazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbaş’ın ev sahipliğini yaptığı ETF üyeleri, yerel yönetimlerinin üniversitelere katkılarını ve üniversitelerin kentlere katkılarını detaylı olarak incelediler.  Doç. Dr. Demet Somuncuoğlu Özerbaş, ETF üyelerinin Mesleki Yeterliliği Geliştirme Projesi kapsamında okullarında incelemelerde bulunduklarını ve öğrencilerle görüşerek eğitimleri hakkında bilgi aldıklarını kaydetti. Somuncuoğlu Özerbaş, heyet ayrıca burada verilen eğitimin devamında öğrencilerin hangi alanlarda istihdam edildiği, istihdam oranları ve BELTEK kurslarının iş bulmada ne gibi kolaylıklar sağladığı gibi konularında da araştırma yaptıklarını vurguladı. Üyelerin daha sonra yapacakları toplantıda inceleme yaptıkları okullar hakkında da görüş bildireceklerini ifade eden Somuncuoğlu Özerbaş, üyelerin okullarından çok olumlu ayrıldıklarını söyledi.

 

Yüksek Okulda yapılan incelemelerin ardından Başkan Özden’i makamında ziyaret eden ETF üyeleri ile Akşam yemeğinde tekrar bir araya gelen Başkan Özden, belediye olarak eğitime verdikleri önemden bahsetti.  BELTEK kurslarına yaklaşık elli personeli eğitim için gönderdiklerinin altını çizen Başkan Özden, ’’Biz ilçemizde bulunan tüm kurumlarla olduğu gibi üniversite ile de yakın ilişkiler içerisindeyiz. Üniversiteyi ilçenin gelişmesi ve kalkınması yönünde en önemli değer olarak görmekteyiz. İmkanlarımız doğrultusunda eğitime katkı vermeye çalışıyoruz’’dedi

 

            ETF görevlisi Sören Nielsen, ilçede ve okulda yaptıkları incelemede eğitim kurumları ile kent yöneticilerinin birlikte hareket ettiklerini gördüklerini belirterek, Çubuk’un model bir ilçe olduğunu söyledi.  Nielsen, bir tebessüm ve hoş görü ile farklı milletten olanların bir birleri ile kaynaşa bildiğini bu ilçede bir daha gördüklerini sözlerine ekledi.

 

            Daha sonra Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Süleyman Yaldız da yaptığı konuşmada heyetin Çubuk’ta çok güzel bir şekilde karşılandığını kaydederek,’’Ben bu ilçede şunu gördüm Üniversiteyi Belediye Başkanı Sayın Lokman Özden sahiplenmiş ve destekliyor. Sayın başkan pratik bir zekaya sahip ve çok çalışkan bir kişi. Eğitime çok büyük önem ve değer verdiği de bu gün bizimle yakından ilgilendiğinden belli olmaktadır. Kendisine bir eğitimci olarak teşekkür ediyorum’’ dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.