Şuayip Yaman       Görünen Köy

Şuayip Yaman Görünen Köy

ADAY ADAYLARI İÇİN “KAMUOYU YOKLAMASI” YAPILMALI...

                                                                        

Çubuklu seçmen, Belediye Başkan Aday Adayları’nın seçiminde kendilerinin de görüşlerinin alınmasını isteyerek “Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Bizi yönetecek ve temsil edecek insanları biz seçelim.” Diyerek şikâyet ve sitemlerini dile getiriyorlar. Aslında olması gereken de bu. Bu söylemlerinde haksız da değiller hani..

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’ne yaklaşık 4 ay kala sadece AK Parti’den 10,   MHP den ise sadece 1 aday adayı müracaat etti.

 

AK Parti’den Çubuk Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaat edenler;

 

  • Yasin Özen - Çubuk Girişimci İşadamları Derneği (ÇUGİAD) Başkanı,

 

  • İbrahim Taşkesti - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı,

 

  • Şükrü Acıelma - İçişleri Bakanlığı Kontrolörler Kurulu Başkanlığı-Kontrolör,

 

  • Osman Yüce- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı - SGK Risk Yönetimi ve Proje Daire Başkanı,

 

  • Mustafa Demir –Çubuk Girişim Entegre A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Ak Parti Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı.

 

  • Bülent Çağlar- İş Adamı,

 

  • İsmail Özdemir- Çubuk Belediyesi eski Meclis üyesi, Çubuk Medya İnternet Haber Sitesi Sahibi-İş Adamı

 

  • Hülya Dilek Aydın –Gayrimenkul Değerleme Uzmanı

 

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayları’ndan diğer ikisi ise halen görevleri devam eden ;

  • Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan,
  •  İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş’tan oluşuyor.

AK Parti politikası gereği İl ve İlçe Belediye ve İlçe başkanlarına başvuru yaptırılmıyor. Ama bu demek değildir ki: Bu görevlerde bulunanlar aday adaylığı dışında kalacaklar.

Tam tersi; AK Parti Genel Merkezi tarafından uygun görüldükleri takdirde bu görevlerde bulunanlar da Belediye Başkan adayı olarak açıklanabilecekler.

Halen belediye başkanlığı ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunanlar, Aday Adaylığı sürecinde işlerin aksamaması için görevlerine devam edecekler. Bu yüzden Belediye başkanı ve ilçe başkanlarının istifa etmelerine gerek yok.

AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, Aday adaylarımız aynı zamanda Teşkilatımızın da tartışılmaz birer üyesi. Onlardan ricam üye kayıt çalışmaları da yapsınlar; teşkilatımıza kayıt ettirilmek üzere yeni üye ve üyeler getirsinler.   

Başvuruda bulunana Aday Adaylarımız konusunda titiz ve ciddi bir çalışma yapacağız. Sahadaki çalışmalarımız ise devam ediyor.

“Teşkilatımız çalışmaları ile 6 yıldır Ankara’da ilk 3’e giriyor...”

AK Parti İlçe Başkanlığı görevine 6.11.2013 yılında atandığını ve o tarihten beri yapılan ilçe başkanlığı seçimlerinde rakipsiz olarak seçimlerden başkan olarak çıktığını ifade eden Av. Baki Demirbaş,  “AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatı’nda İlçe Başkanı olarak 6 yıldır hizmet veriyorum. Partimiz bu süre zarfında yapılan her seçimde oylarını artırarak çıkmıştır. Ankara da hep ilk üçe girmiştir.

Dönemimde ilçemizde  % 25 olan üye oranımız % 31,5’ a çıkmıştır.

2018 Ekim ayı itibariyle de üye sayısı oranında Ankara birincisi olmuştur.

Son 5 yıl içerisinde de en yüksek oy oranı ile Ankara ilk 3’e girmiştir. Görev yaptığım süre zarfında yapılan seçimlerde aldığımız oylar;

  • 30 Mart 2014 Yerel Yönetim seçimlerinde: Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Çubuk’taki geçerli oyların % 70,68’ini,

 

      Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan ise geçerli oyların 56.67’ini,

 

  • 2014 Cumhurbaşkanlığı (Recep Tayyip Erdoğan) seçiminde geçerli oyların 78,60’ını,

 

  • 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri geçerli oyların % 66,59’unu,

 

  • 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde geçerli oyların % 75,72’sini,

 

  • 16 Nisan 2017 Referandum oylamasında ise geçerli oyların % 76,96 “Evet” oyu  olarak almış;  Çamlıdere (84,4) Akyurt (79,4)’tan sonra Ankara ilçeleri arasında oy oranına göre üçüncü sırda yer aldık.

 

  • 24 Haziran 2017 Genel Seçimleri’nde ise; % 61’lik başarılı bir sonuç aldık.

 

Teşkilatımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucu Partimizin her geçen gün oy oranı artmaktadır. Çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Dedi.

Temayül Yoklamaları Çubuk kamuoyuna Açıklanmalı...

 18 Kasım’da Arena Kapalı Spor Salonu’nda  “Temayül Yoklaması”,  22 Kasım’da ise  “İlçe Danışma Toplantısı” yapıldı. Bunlar Çubuk kamuoyuna henüz açıklanmadı.

AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuranların adaylıkları bir aksilik olmazsa hafta sonu açıklanacak.

Ayrıca her seçim sürecinde olduğu gibi bu aday adaylığı sürecinde de ilçemizde herhangi bir “Kamuoyu Yoklaması” yapılmadı.

Oysa Çubuk İlçesi sadece siyasi partilerden ibaret değil.

İlçemizde baskı grubu olarak siyasi partilerin yanı sıra;

  • Sivil toplum örgütleri,
  • Meslek kuruluşları,
  • Odalar,
  • Muhtarlar,
  • Kooperatifler,
  • Yerel basın kuruluşları,
  • Akil insanlar (eşraf),
  • Müteahhitler, emlakçiler,
  • Üreticiler,
  • Çiftçiler,
  • Besiciler,
  • Sanayi esnafı,
  • Çubuk kamuoyu (Çubuk Halkı) var.

Seçilen Başkan adayı bunları da temsil edecek. Dolayısıyla her halükârda seçilecek aday bu kesimlere hizmet verecek.

Şimdiye kadar yapılan seçimlerde bu baskı gruplarının ya görüşleri dikkate alınmadı. Ya da fikirlerine hiç başvurulmadı. Adaylar yukarıdan açıklandı. Çubuklular da kaderlerine razı oldular.

Peki, bu baskı gruplarının görüşleri neden alınmaz?

 

Sağlıklı bir başkan aday tercihi için daha geniş kitlelerden bir başka ifade ile Çubuk kamuoyunun da görüşleri neden alınmaz? Çünkü, Bu şekilde açıklanan aday daha güçlü olur.

 

Aldığım duyumlara göre Çubuk Belediye Başkan Adayı Genel Merkezce belirlenmiş. Hafta sonu da belirlenen o isim genel merkezce açıklanacakmış. Bu aday da Genel Merkez’de görev alan bir Çubuklu imiş. Ama henüz bir netlik kazanmadı.

Doğruysa hayırlı-uğurlu olsun. O da bizim bir kardeşimiz.

Peki, bu kardeşimiz Çubuk Kamuoyu tarafından da tasvip ve uygun görülüyor mu? Bu konuda bir kamuoyu araştırması yapılıp, ilçe halkının da oluru alındı mı?

Hangi partiden olursa olsun herhangi bir araştırma ve kamuoyu yoklaması yapılmadan genel merkez tarafından açıklanacak tepeden inme bir aday adayının belediye başkan adayı olarak açıklanması kimlere yarar sağlar?

Açıklanan aday dâhil kimseye yarar sağlamaz. Bu adayın kesinlikle halkın olurunu alması gerekir.

Hiçbir araştırma yapılmadan yapılacak böyle bir açıklama ne kadar etik olur? Hak, adalet ve eşitlik ilkesine aykırı olmaz mı? Şu anda 10 aday adayı maddi ve manevi yönden yeteri kadar yıpranmış durumda. Bu insanların emeklerine yazık değil mi?

Yine aldığım bir duyuma göre de; İlçenin kaderine etki edecek adaylık sürecinde, görüşleri alınmayan sivil toplum örgütleri bir araya gelerek ilçenin sorunları ve aday adayları hakkında görüş belirtmek için Cuma günü AK Parti Genel Merkezi’ne gitmeye hazırlanıyorlarmış.

Geç değil mi?.

AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Halkın gönlüne girmiş ve halkın teveccühünü kazanmış kişilerden aday gösterilmesi konusunda vurgu yaptığı bir dönemde Genel Merkezce; Yeterli araştırma yapmadan, ahbap -çavuş ilişkisi ile açıklanacak olan bir aday 31 Mart Yerel Seçimleri’nde ne kadar başarılı olacaktır?

Konuyla ilgili olarak görüştüğüm AK Partililer, Böyle bir durumda seçime gidildiğinde kaybedilecek bir seçimin ya da kaybedilecek oyların vebalini kimler üstlenecek?  Çubuk AK Parti’nin kalesidir. Şimdiye kadar tüm seçimleri çok açık ara kazandık. Genel Merkezin yapacağı bir hata ile seçimi kaybedersek, bunun sorumlusu Genel Merkez yetkilileri olacaktır.

O zaman sorumluluk ve takdir tamamen Genel Merkez’e ait olacaktır. Peki, o zaman sorumlular Reis’e nasıl hesap verecekler? Bu nedenle Genel Merkez’in Çubuk adayını seçerken çok titiz bir araştırma yapması gerekir. Diyerek sitemlerini dile getirdiler.

GELELİM MHP KANADINA...

MHP’nin Belediye Başkan Aday Adayı şimdilik Selahattin Uluağaçlı.

MHP’de şimdilik başka aday adaylığı başvurusu yok. Ama ilçe kamuoyunda MHP İlçe Başkanı Ali Çankaya’nın da ismi geçiyor.

İlçede faaliyet gösteren; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi (SP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Vatan Partisi gibi partilerden henüz bir ses yok.

Bu partiler henüz adaylarını açıklamadılar. Yoksa aday göstermeyerek tabela partisi olarak mı kalmak istiyorlar.

Bazı Muhalefet partileri AK Parti’nin adayını açıklamasını beklerken, bazıları da AK Parti’den tanınmamış güçsüz bir adayın gösterilmesini bekliyorlarmış.

İlçedeki siyasi hareket; AK Parti’nin hafta sonu açıklayacağı adaya göre şekillenecek...

Aday göstermeyen (MHP dışındaki diğer partiler) , AK Partili Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın son dönemde yaptığı yatırımlardan çekinerek, kazanamayız diye mi aday gösteremiyor?

Ya da AK Parti İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ve onun tabiriyle adlandırılan ‘Dev Yatırımları’ndan mı çekiniyorlar? 

 Bu güne kadar yapılamayanları ve ilçemizi geleceğe taşıyacak eserler kazandırmak için projeler hazırladık diyen Başkan Dr. Acehan, Toplamda 45 Milyon TL tutacak projelerimizin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Bu eserler tamamlandığında ilçemize tarihinin en büyük yatırımları olacak. Bu dev projelerimizle önümüzdeki dönem için halkımızın karşısına elimiz dolu bir şekilde çıkacağız. Demişti.

Çok şükür 3 yıl içerisinde sıkı bir şekilde mali disiplini sağlayarak borçlarımızı ödedik, esnaflarımıza ve firmalara karşı güveni yeniden kazandık. Borç içerisinde olan Belediyeyi yatırım yapabilecek bir kurum haline getirdik ve projelerimizi tek tek hayata geçirmeye başladık diye konuşan Başkan Dr. Acehan, yapılan çalışmalardan bazılarını şöyle sıralamıştı;

“Çubukabad Parkı” İlçeye Renk Kattı”

Festival ve kültürel etkinliklerin yapılması için hazırlanan Çubukabad Parkı ve Festival Alanı iki etapta projelendirilerek hizmete açıldı.

Aşağı Çavundur Mahallesi'nde 125 bin metrekare alan üzerinde ve büyük bir kısmı yeşil alan olarak yapılan park projesinde bölgenin doğal, kültürel, sosyal varlıkları göz önünde bulunduruldu.

İçerisinde giriş meydanları, açık hava sergi panoları, su gösteri alanları, çiçek gösteri alanları, festival satış üniteleri, ilçemize özgü tıbbi endemik aromatik bitki parselleri, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, adrenalin parkları, koşu yolu, bisiklet yolu, spor öncesi ve sonrası kullanım amacıyla sosyal alanlar, konser alanı, amfi, çay kenarı oturma alanları, kafeterya, sergi salonu ve otopark yer almaktadır.

“İlçeye Yakışır Hizmet Binası İnşa Ediliyor”

Kendine has mimari özellik taşıyan inşaatımız devam ediyor. Mevki itibariyle eski terminal ve Zabıta Müdürlüğümüzün olduğu alana Cengiz Topel Caddesi üzerinde inşaat çalışmaları devam eden belediye hizmet binası 21 milyon 580 bin liraya mal olacak.

Toplam 14 bin 95 metrekarelik alan üzerinde 6 bin 926 metrekarelik inşaat alanı bulunacak, başkanlık ve hizmet binası olmak üzere iki bloktan oluşmaktadır. Başkanlık binası 3 kat ve hizmet binası 6 kattan oluşacak.

Hizmet binasının alt katında yapılacak otoparktan hariç 4 bin 880 metrekarelik peyzaj ve açık otoparkta bulunacak. Tüm belediye birimlerini bir araya toplayacak projemiz inşallah 2019 yılında tamamlanacak.

“Canlı Hayvan Pazarı Hizmete Girdi”

İlçe Merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafede Çubuk-Şabanözü yolu üzerinde bulunan Çubuk Canlı Hayvan Pazarımız tamamlanarak hizmete girdi.

Bir kısmını Ankara Büyükşehir Belediyemizin, bir kısmını da belediyemizin üstlendiği projemizin toplam maliyeti yaklaşık 10 milyon TL. Yaklaşık 35 bin metrekare alanda yapılan Canlı Hayvan Pazarı’nda 80 ve 144 metrekare olmak üzere toplam 224 metrekare iki hizmet binası, zabıta, memur, veteriner hekim ve arşiv odaları ile yönetim merkezi, personel odaları, soyunma odaları, mutfak, tuvalet ve duş alanları yer alıyor.

4 bin 386 metrekaresinin üstü kapalı, 3 bin 60 metrekaresinin üstü açık olmak üzere toplam 7 bin 446 metrekare padok alanı yer alıyor. 400 metrekare olarak önerilen sosyal tesis ve borsa binasında, borsa seans salonu, konaklama odaları, lokanta, çay salonu ve benzeri kullanımlar bulunuyor.

Günlük 800 büyükbaş, bin 200 adet küçükbaş hayvan kapasiteli olan Canlı Hayvan Pazarı, 50 kamyonun yükleme, boşaltma yapacağı rampalar bulunuyor.

“İç Anadolu’ya örnek olacak “Hamam Projesi”

Yıldırım Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesi'nde bulunan eski Belediye Lojmanları’nın bulunduğu bin 364 metrekarelik alan üzerine İç Anadolu’da örnek olabilecek Osmanlı mimarisine uygun bir hamam projemizin çalışmaları devam ediyor.

3 milyon 266 Bin TL’ye mal olacak hamam bu yılının sonunda tamamlanacak. Toplam inşaat alanı 2 bin 538 metrekare olacak. Hamam Projesi ile bölgemizdeki önemli kültürel ve sosyal yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz.

Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Mimarisi, yapısı ve içerisindeki birçok farklı motif ve süslemeyle Türk kültürünü yansıtan donatılarıyla Ankara’yı ve ilçemizi gezmek isteyenler, uğramadan geçemeyecek.

“Çubuk Lojistik Merkezi’ne Kavuştu”

Barbaros Mahallesi’nde 7 milyon 187 bin TL’ye mal olan lojistik merkezimiz ise tamamlanarak geçici kabulü yapıldı. Kısa sürede tamamlanan merkezde fen işleri, destek hizmetleri, sağlık işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri ile araç bakım atölyeleri yer alıyor.

Yapılacak merkezin 2 bin 687 metrekaresi idari bina, 2 bin 489 metrekaresi depo olmak üzere toplamda 5 bin 177 metrekare inşaat alanından oluşmakta.

Ayrıca projede 4 bin 111 metrekare peyzaj alanı ve açık otopark bulunmaktadır. Merkezde depo alanında ise boya, kaynak, yıkama-yağlama, oto lastik, marangozhane, oto kaporta olmak üzere atölyeler, tamirhaneler ve depolar yer alıyor.

“Modern Pazar Yeri ve Kültür Merkezi”

Kapalı pazar yeri ve kültür merkezinin inşaatı devam ediyor. 5 bin 566 metrekarelik arsada 3 bin 907 metrekarelik inşaat alanında yapımı devam eden Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nde 16 adet dükkân, yeteri kadar pazar tezgâhı, 40 araçlık otopark alanı ile 612 metrekarelik düğün salonunda üst, alt plato, seyir alanı, mutfak, gelin ve damat odaları yer alacak.

Kapalı pazar alanı pazar kurulmadığı günlerde ise otopark olarak kullanılacak Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları satış birimleri, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, acil müdahale odası, bebek emzirme odası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

Toplam 7 milyon 396 bin TL’ye ihale edilen Çubuk Kapalı Pazar Yeri ve Kültür Merkezi, hem pazar alanı hem otopark hem de çok amaçlı olarak hizmet verecek. İnşallah Pazar yerimiz özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile bu yılın sonunda hizmete açılacak. Demişti.

Başkan Dr. Acehan, yukarıdaki projelere ek olarak da şu açıklamalarda bulundu; “Çubuk’un simgesi Çubuk Turşusu’nun ve Çubuk Agat Taşı’nın da patentini alarak coğrafi işaretlerimizi tescillemiş olduk. Yöresel ürünlerimizin kalitesinin bozulmasını önlemek için belli bir standart oluşturduk.

‘Belediye Turşu Üretim Tesisi’nin hizmete açtık. Tesiste coğrafi işaret belgesi bulunan Çubuk Turşusu’nun geleneksel şekilde üretilmesine öncülük edilmektedir.

İlçemizdeki tarihi konaklardan; Bekir ağalar Konağı restore edilerek 2015 yılında Sergi Salonu olarak açılmış, 2017 yılında ise Kültür ve turizm bakanlığı tarafından “Kent Müzesi” unvanıyla tescillenmiştir.

Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan ve uzun yıllar kullanılan tarihi konaklardan Ali Şükrü Yıldırım Konağı ve İzzet Korman Konağı gibi tarihi yapılar yeniden yapıldı ve inşaatları 2017 yılında tamamlandı.

İnşaatı devam eden konaklar ise Mehmet Ünsal Konağı ve Hamdi Ağa Konağı’dır. Mehmet Ünsal Konağı bitimine müteakip Çubuk Emniyet Müdürlüğü tarafından kullanılacaktır.

“Gençlik Merkezi”

İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi’nde bunan 3.104 m2. arsa üzerinde yapımlına başlanılan Çubuk Gençlik Merkezi mart 2019 da kullanıma açılması planlanmaktadır. Çok amaçlı spor salonu, kütüphane, kafetaerya ve mescidin olacağı merkezde, açık alanlarda ise voleybol, basketbol ve otopark alanı yapılması hedeflenmektedir.

“İtfaiye Binası”

Ankara Büyükşehir belediyesi yerinde hizmet anlayışıyla, Çubuk merkezde itfaiye binası yapmak üzere ihaleye çıkmış ve yüklenici firmaya iş teslimi yapılmıştır. İtfaiye binasının 2019 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır.

“Aile Yaşam Merkezi”

Belediyemiz tarafından inşa edilen kapalı Pazar Alanı’nın hizmete girmesi ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan, eski Pazar alanına; bir tarafı iş merkezi, bir tarafı da “Büyükşehir Belediyesi Aile Yaşam Merkezi” inşaatı yapılması için ihale yapılmış ve

Çubuk’tan bir firma ihaleyi kazanmıştır.

Projenin 2019 yılı sonunda bitirilmesi planlanmıştır.

“Kışlacık Sosyal Tesisi”

Daha önceki dönemlerde, Jandarma karakolu olarak kullanılan bina, belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz tarafından, bina ve çevresi restore edilmiş ve sosyal tesis haline getirilerek, halkımızın hizmetine sunulmuştur.

 “Şehitler Çeşmesi”

“Şehitler Diyarı” olan ilçemizde, şehitlerimizin anısını yaşatmak amacıyla, Paşa Mezarlığı’nın yakınında, “Şehitler Çeşmesi” yapılmıştır. Çeşme üzerine, bugüne kadar ilçemizden şehit olanların isimleri yazılmıştır. Bu millet şehitlerimiz sayesinde ayakta durmaktadır.

“Tarihi Su Kemeri”

Çubuk belediyesi olarak, tarihimize sahip çıkmak adına, Çubuk merkezindeki tarihi konakları restore etmenin yanı sıra, civar köylerimizde yer alan; 5 adet çeşme ve “Kervancı Köprüsü” de Ankara Valiliği tarafından restore edilmesi sağlanmıştır.

“Tarihi Köy Çeşmeleri”

  • Ağılcık Mahallesi Eğersek Mevkii ve Köy İçi Çeşmesi
  • Yazır Mahallesi Köy Çeşmesi
  • Yiğitli Mahallesi Köy Çeşmesi
  • Kavaklı Mahallesi Köy Çeşmesi
  • Karataş Mahallesi Köy Çeşmesi

Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kültürel faaliyetler ile canlandırdığımız ilçemizde 4 yıl boyunca;

  • Satranç Turnuvası,
  • Uluslar arası Çubuk ve Çevresi Sempozyumu,
  • Kültür ve Turşu Festivali gibi birçok etkinliğe imza attık.

Yine ayrıca Şehit Ahmet Çam ve Şehit Emre Tunca parklarını Çubuk halkına kazandırdık.

Çöp Transfer İstasyonu; Katı atık transfer istasyonu Çubuk genelinde oluşan evsel atıkların (çöplerin) düzenli depolama alanına ulaştırılması için 01.09.2016 tarihinde hizmete girdi.

Kapalı Spor Salonu Çubuk İmam Hatip Lisesi bahçesinde çok amaçlı spor salonu tamamlandı.2017 yılında faaliyete girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi işbirliği ile “Çevre Yolu Asfalt Çalışmaları” sonucunda;

  • Kazan Grup Yolu,
  • Akyurt Grup Yolu,
  • Gökçedere Grup Yolu Camili Grup Yolu,
  • Akkuzulu Grup Yolu’nun asfaltları atılarak ulaşıma açılmıştır.

Başkan Dr. Tuncay Acehan; Beğenilir veya beğenilmez (takdir Çubuk kamuoyunun) yukarıda sıralanan hizmetleri tabii ki tek başına yapmadı. Bu yatırımları İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte gerçekleştirdi.

Bu yatırımları zaman zaman bu sütunlarda eleştirmiştim. Bence İlçe Belediyesi’nin dağ gibi birikmiş asli sorunları vardı. Örneğin; Ulaşım, alt yapı, temizlik, imar, yol, asfalt v.b. gibi.

Demek ki hafta sonu açıklanacak olan AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı da 31 Mart 2019 Yerel Seçimler sonrası (şayet seçilirse) ilçenin diğer asli sorunlarını da çözmek için kollarını sıvayacak...

ÇUBUKLULAR NE ZAMAN UYANACAKSINIZ?

Aday adaylarının zaman zaman yaptığı istişare toplantılarında sivil toplum örgüt temsilcileri:

 

Burada Çubuk’un sorunları konuşuluyor. Ama bu sorunların üstesinden gelecek adayları partilerin üst kademeleri belirliyor.

 

Ne yazık ki adayları halk olarak biz belirleyemiyoruz. Yukarıları belirliyor. Bize kalsa biz belirleriz. Halk olarak aday adayları arasında yapabileceğimiz bir şey kalmıyor.

 

Partiler halkın sesine kulak vermeli. Bize kalsa sizi hemen öneririz. Çünkü ilçenin sorunları

çok. Sizin ise bu sorunları çözeceğinize inanıyoruz.

 

Karar mekanizmaları başkalarının elinde. Tabiri caizse bizi ıslayıp kazıyan yok.

 

Sizleri aday gösterecek insanlar sizleri hangi kriterlere göre seçecekler. Halka, STK’lara sormuyorlar. Bize sorsalar bütün adayları toplayıp projelerinizi sunun deriz. Çubuk’u bir yerden, bir yere ulaştıracak vites yükseltecek adaylara ihtiyacı var.

 

Sizi aday gösterme yetkimiz yok, böyle bir şansımız da yok.

 

Sizi belediye başkanlığı adaylığınıza kim veya kimler karar verecekse inşallah bizlerinde fikirlerini alsın isterdik.  Çubuk’u bir yerden bir yere taşıyacak liderlere ihtiyaç var. Şeklinde görüşlerini açıklıyorlardı. Ama elden bir şey gelmiyor...

 

Siyasiler Çubuk’u hala “OY DEPOSU” olarak görüyorlar. Onlar adayları belirliyor. Bizde kuzu kuzu sandığa gidip onları seçiyoruz. Değişen bir şey yok.

 

Çubuklular ne zaman uyanacaksınız?

 

Ne zaman sizin de görüşlerinize değer verecekler? Ne zaman sizin istediğiniz insanlar sizi yönetecek?

 

Unutmayınız ki; Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman ilçede büyük değişimler ve çok güzel şeyler  olacak...

 

 

Bu yazı toplam 8712 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.