Av.İbrahim TAŞKESTİ

Av.İbrahim TAŞKESTİ

ADAY ADAYIYIM…

              Sevgili Çubuklu Hemşerilerim; 

Bir Belediye başkanının misyonu; bulunduğu beldenin fiziki, sosyal ve kültürel yönden kalkınmasını sağlamak, toplumun kültürel tarihi ve manevi değerlerini göz önünde bulundurarak; sivil unsurlar ile kurulacak elbirliği yöntemi ile görsel, çağdaş ve işlevsel kalıcı eserler bırakmaktır. 

       Belediye Başkanının bu misyonunu hayata geçirebilmesi öncelikle değişime, yenilik ve gelişmeye açık olmasına, atılım ve ilerleme sürecinde  zamanında karar verebilme yeteneğine ve tecrübesine sahip olmasına; aynı zamanda çevresinde  tecrübeli, liyakatli…kadrolarla yola çıkabilecek güçte olmasına bağlıdır.

        Bir Belediyenin gelirleri, sahip olduğu toprakların konumu,… ne kadar çok ve stratejik olursa olsun, o beldeyi o toprakları imar edecek, işleyecek en önemli güç insan kaynağı ve insan yönetimidir.

        Nitelikli insan kaynağına sahip toplum ve devletler , gelişimini tamamlayan devlet ve toplumlardır. Dünya genelinde bunun en güzel örneği insan kaynağını en güzel şekilde kullanan yenilik ve keşiflerde sınır tanımayan hammadde yoksunu Japonya’dır. Olumsuza örnek ise sınırsız zenginlikler üzerinde hayat sürmelerine rağmen eğitimli, uzmanlaşmış  insan kaynağına sahip olamadıkları için gelişimlerini tamamlayamayan Ortadoğu ve bazı 3. dünya ülkelerini sayabiliriz.

        Bu itibarla bir belediye yönetiminde de en iyi proje elinin altında eğitimli liyakatli insan kaynağına sahip bir belediye başkanıdır.

 Aksi halde ne kadar albenili projeler hazırlansa da o projeleri hayata geçirebilecek liyakatte ve kararlılıkta insan unsuru olmadığı takdirde, gösterişli projeler tozlu raflarda yer işgal etmekten başka bir işe yaramayacaktır. 

Bu nedenle ilçemizde sloganı; 

“En iyi PROJE nitelikli ve eğitimli İNSANIN KENDİSİDİR,” olan

Güzel ve hayırlı bir yolculuğa çıkma kararı aldık. Bu kararı almamızdaki en önemli faktör bu sütunlarda dilek ve temenni mahiyetinde  kalan söylemlerimizin tamamen havada kaldığına şahit olmamızdır. 

İlçemizin sorunlarına ve çözümüne dair beyin fırtınası şeklinde karşılıklı yorumlarınızla da desteklenen ortak tespitlerin hayata geçirilmesi, bir eylemi, bir teşebbüsü ve çok çalışmayı…gerektirmektedir. 

Biliyoruz ki bu durumları ifade etmek istediğimizde  Türkçemizdeki;

“bal bal demekle ağız tatlanmaz”

“lafla peynir gemisi yürümez”… gibi çok güzel atasözlerimizi örnek veririz.

İlçemizde gelinen olumsuz noktanın artık sorunların dile getirilmesi zamanı değil

        Bizzat çözüme yönelik projelerin hayata geçirilmesi zamanı olduğu bilinciyle; iki yıldır birlikte olduğumuz bu sütunda;

İlçemiz BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY ADAYI olduğumu açıklıyor;

        Aynı niyetle ilçemizi sahipsiz bırakmamak için aday adayı olan/olacak, diğer çubuk sevdalılarını da buradan tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.

Bu bir hizmet yarışıdır. Temennimiz; ilçemize en faydalı olacak aday adayının BELEDİYE BAŞKANI olmasıdır.

Huzurlu ve esenlik dolu bir ilçede yaşamak dileğiyle;…

Bu yazı toplam 2347 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar