8. Uluslararası Çubuk Satranç Turnuvası'nın protokolü imzalandı

8. Uluslararası Çubuk Satranç Turnuvası'nın protokolü imzalandı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay arasında 8. Uluslararası Çubuk Satranç Turnuvası'nın protokolü imzalandı.

Çubuk Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, turnuvanın ilçeyle özleştiğini ve ilçede herkesin turnuvayı sorar duruma geldiğini söyledi.

Böylesine büyük bir organizasyonu ilçelerinde düzenledikleri için Tulay ve ekibine teşekkür eden Demirbaş, "İlçemizdeki vatandaşlarımız artık satranç turnuvasını sabırsızlıkla bekliyorlar. Ne zaman yapılacak diye gördükleri yerde bize soruyorlar. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda hem katılımı hem ödülleri bakımından hem de uluslararası sporcuların ilgisi bakımından çok güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Şimdiden tüm satranç severlere hayırlı olsun diliyorum.’’ dedi.

Bu yılki turnuvanın Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde yapılacağını kaydeden Demirbaş, düzenlenen turnuvanın ilçelerinin tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkı sağladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Yakın bir zamanda asrın felaketi diye adlandırdığımız bir deprem felaketi yaşadık. Bu yıl deprem nedeniyle bir taraftan burukluk yaşarken bir taraftan da cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu yıl anlamlı ve özel bir turnuva olacak inşallah."

Tulay ise Ankara'da ilk uluslararası turnuvayı Çubuk'ta başlattıklarını ve bu yıl 8’incisini düzenleyeceklerini dile getirdi.

Turnuvaya yıllardır ev sahipliği yapacak olan Çubuk Belediyesine teşekkür eden Tulay, şöyle konuştu:

"Çubuk’taki satranç turnuvası her yıl bir yıl öncesinden daha güzel ve katılımcıların daha fazla memnun olduğu bir turnuva halini aldı. Yıllardan beri devam eden bu güzel turnuva aslında satrancın ve Çubuk’un bir biriyle ne kadar özleştiğini gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100.yılında böylesine anlamlı bir turnuvayı Çubuk’umuzla yapmaktan biz de mutlu olacağız. Umuyoruz ki o zamana kadar yaralar daha fazla sarılır ve Çubuk’ta yapacağımız uluslararası turnuvada depremzede sporcularımız da gelirler, yarışırlar."

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

İmza töreninin ardından Başkan Demirbaş, Tulay’a ilçenin tarihini anlatan kitap hediye etti.

Protokol imza törenine asbaşkan Nilüfer Çınar Çorlulu, Ankara temsilcisi Engin Güleç ve Çubuk ilçe temsilcisi Veysel Kılınçarslan katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.