7 Bin Öğretmen Atanacak

7 Bin Öğretmen Atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in verdiği 'müjde'ye göre, şubat ayı içinde 7 bin öğretmenin ataması gerçekleşecek


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, şubat ayında 7 bin öğretmen alınacağını açıkladı. Öğretmen adaylarına 'müjde' veren Bakan Çelik, 2008 yılında yaklaşık 30 bin öğretmen ataması yapmayı planladıklarını söyledi. Binlerce öğretmen adayı haftalardır merakla şubatta öğretmen ataması olup olmayacağını öğrenmeye çalışırken, adaylar bakanlığı e-posta bombardımanına tuttu. Öğretmen adaylarının merakını gideren Bakan Çelik, 25 Şubat'ta 7 bin öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı.

Başvuruları 11-21 Şubat tarihleri arasında alınacak atamalarda hem kadrolu hem de sözleşmeli öğretmen alınacak. Emekli olanlardan boşalan 4 bin 786 kadroya 'kadrolu öğretmen' alacak bakanlık, bu kadronun 2 bin 500 civarındakine sözleşmeli öğretmenlerin geçiş yapmasını bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlerden boşalan kadroya da aynı anda sözleşmeli olmak üzere yeni atama yapılacak. Böylece 25 Şubat'ta yapılacak atamada 7 binin üzerinde kadrolu ve sözleşmeli öğretmen atanmış olacak. Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek ve hangi branşa kaç kişinin alınacağı ve taban puanları önümüzdeki günlerde netleşecek. En fazla sınıf öğretmeninin alınacağı şubat atamasında, ilköğretim matematik, bilgisayar, beden eğitimi ve İngilizce öğretmenliklerine daha fazla kontenjan açılacak.

Öğretmen ihtiyacı azalacak

2008 yılında 10 bini sözleşmeli, 20 bini kadrolu olmak üzere 30 bin civarında öğretmen ataması yapmayı planladıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, zaman zaman öğretmen ihtiyacının gündeme geldiğini ve bu rakamın çok abartıldığını söyledi. Toplam öğretmen ihtiyacının emekli olanlar ve özellikle yeni açılan okullara göre değiştiğini vurgulayan Bakan Çelik, 25 bin olan acil ihtiyacın geçen yıl atanan 10 bin öğretmenden sonra bu yıl 15 bine düştüğünü söyledi. 2008 yılında yapılacak atamaların, 'emekli olanların yerine, yeni okullara ve eskiden ihtiyaç duyulan yerlere' yapılacağını anlatan Bakan Çelik, 30 bin öğretmen ataması sonrasında ciddi bir ihtiyacın kalmayacağını ifade etti. Bakan Çelik, 2008 yılında sözleşmeli öğretmen olarak toplam kaç kişi alınacağının Başbakan, Maliye Bakanı ve Devlet Personel Başkanlığı'nın bağlı olduğu başbakan yardımcısının yapacağı toplantı sonrasında netleşeceğini söyledi. Bütçe Kanunu'yla tüm kamuya 23 bin kadro verilirken, her yıl olduğu gibi 2008'de de bu kadronun yarıya yakınının Milli Eğitim Bakanlığı'na verilmesi bekleniyor. Kamu kurumları ise, emekli olanların yüzde 50'sinin yerine doğrudan atama yapabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.