6.İzmir Eğitim Bilim Olimpiyatına'na Çubuk’tan 4 Proje Katılıyor

6.İzmir Eğitim Bilim Olimpiyatına'na Çubuk’tan 4 Proje Katılıyor

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''6. İzmir Eğitim Bilim Olimpiyatı’’na bu yıl ilk kez Çubuk ta 4 proje ile katılarak Ankara’yı temsile edecek.

Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:"" Çocukların yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmayı ve onlara öz güven kazandırmayı amaçlayan bu yarışmalar ülkemizin geleceği için çok önemlidir.  Geçen yıl uluslararası boyut kazanan olimpiyata, bu yıl Ankara dan katılan 5 projenin 4"ünün ilçemizden olması bizleri çok mutlu etmiştir""

Öğrencilerin projelerini bu sene açılan Çubuk Matematik, Fen teknoloji, Teknoloji ve Tasarım Uygulama Atölyesinde geliştirme ve uygulama imkanı bulduklarını ifade eden Toprak,"" Çubuk Kaymakamlığı ve Çubuk Belediyesinin destekleri ile öğrencilerimizin yeteneklerini, yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak, proje üretmelerini sağlayarak öz güven kazandırmak ve kendilerini ifade etme olanağı sunmak amacıyla bu yıl açılan, Çubuk Matematik, Fen teknoloji, Teknoloji ve Tasarım Uygulama Atölyesinin meyveleri olgunlaşmaya başladı.""

İlköğretim ve orta öğretim düzeyindeki çocukların kendilerine rehberlik edildiğinde çok yaratıcı projeler hazırladıklarını anlatan Toprak, ilçede ''proje kültürünü'' yaygınlaştırmanın temel hedefleri olduğunu söyledi.  Toprak, Proje kültürünü kavramış öğrencilerin kendilerine ''Ben daha başka ne yapabilirim'' sorusunu sorduğunu kaydetti.

Sergi için İzmir Fuarına çağrılan Projeler şunlardır;  Birinci proje, Özgün Devrim danışmanlığında Barbaros İlköğretim okulu öğrencilerinden Oğuzhan Gündoğdu tarafından yapılan Doğal Böcek Savar. İkinci Proje, Özgün Devrim danışmanlığında Barbaros İlköğretim okulu öğrencilerinden Oğuzhan Özbek tarafından yapılan Fotovoltaik Pille Elde Edilen Elektriğin Bitki Gelişimi Üzerine Etkileri.  Üçüncü proje, Zafer Sarı danışmanlığında Yavuz Selim İlköğretim okulu öğrencilerinden Sena Toprak tarafından yapılan Satop Formülü ve Dördüncü proje, Mustafa Çevik danışmanlığında Bekir Yılmaz  İlköğretim okulu öğrencilerinden Ayşenur Türkaslan ve Mehmet Ali Şahin tarafından yapılan  Sihirli Kokunun Gücü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum