40 YIL ÖNCESİNİN ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA BULUŞTU...

40 YIL ÖNCESİNİN ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA BULUŞTU...

Çubuk Lisesi Pansiyonu’nda yatılı okuyarak mezun olan öğrenciler, 40. Yıldönümlerinde sınıf arkadaşları ve öğretmenleri ile Okul’da buluştu.

Şuayip YAMAN

Eski öğrenciler “40. Yıl” münasebetiyle aileleri ile birlikte Çubuk Lisesi’nde buluşarak, Okulu, ders gördükleri sınıfları ve kaldıkları pansiyonu gezdiler.

 

Pansiyon’da sabah kahvaltısı yaptılar. Anılarını tazelediler. Duygulu anlar yaşadılar.

 

Dile kolay aradan 40 yıl geçmiş. Çoğu çoluk-çocuğa ve hatta torunlara karışmış...

 

 Öğretmenleri ile buluşup sohbet ettiler, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Buradan topluca “Saklı Bahçe”ye geçildi. Sohbetlere burada devam edildi. Çaylar, kahveler içildi. Öğleden sonra yemek yenildi.

 

Çubuk Lisesi Pansiyonu’nda yatılı okuyarak mezun olan ve bu anlamlı günün organizasyonunu gerçekleştiren Haluk ÖZKAN, “1983 yılında Çubuk Lisesi’nden mezun olan arkadaşlarımızın mezuniyetlerinin “40. Yılı” dolaysıyla bugün bu organizasyonla bir araya geldik.

 

Şimdi burada Çubuk Lisesi’nden mezun olan arkadaşlarımız, değerli eş ve çocukları, hatta bazılarının da torunları var.

 

Bu münasebetle 40 yıl birbirini göremeyen arkadaşlarımızın bir araya gelmesi esnasında o yıllara dönülerek duygu dolu anlar yaşanıyor.

 

Organizasyona mazeretleri dolaysıyla katılamayan arkadaşlarımızda birbirlerini cep telefonları ile arayarak bilgi alıyorlar.

 

Burada şu anda yaşanan duygulu anlar görülmeye değer bir görüntü. Çoğu şaşkınlığını gizleyemiyor.

 

 

Çubuk Lisesi 1977 yılında daha yeni hizmete girmişti. Pansiyonun ilk kalıcı misafirleri (müdavimleri) de çoğu şu anda burada bulunan erkek arkadaşlarımız idi. Şimdi eşleri ve çocukları ile bir arada bulunuyorlar.

 

Çubuk Lisesi’nden mezuniyetten sonra bağlarımızı kaybetmeden sürekli bir araya gelmeye çalıştık.

 

Bu tür organizasyonları şimdiye kadar (arkadaşlarımızın daveti ile) değişik il ve ilçelerde yaptık.   

 

Önceleri bu etkinliği sadece  “Çubuk Lisesi Pansiyonu’nun ilk yatılı öğrencileri olarak organize etmeye başlamıştık. Sonraları diğer mezun arkadaşlarımız da katılmaya başladı.

 

Aramızda; Bakanlık müşaviri, başmüfettiş, doktor, mühendis, diş hekimi, öğretmen, avukat gibi hemen hemen her meslekten arkadaşlarımız var. Pansiyon’dan arkadaşlarımızın çoğu yüksek tahsil yaptı.

 

1983 mezunları Çubuk Lisesi tarihinin en başarılı öğrencileri..

 

Grubun çoğunluğu (1977-1983) dönemi mezunlarından oluşuyor. O zamanki hocalarımızdan Mehmet KAYAN, İsmail BAŞBAY ve İdris PEKER üzerimizdeki emekleri unutulamaz.

 

“Kırk yılın anısına Çubuk’a akan sevgi seli...”

 

Yılların birikintileri, hem de kırk yılın sevgi ve duygu seliydi bu buluşma.. Anadolu’nun dört bir yanından buram buram kokusuyla!.. Çoluğunu-çocuğunu ve hatta torununu alıp koşmuştu Çubuk’a..

 

Bu nasıl bir ruhtu ki; yıllar geçtikçe, daha da büyüyen bir coşku seli halini alıvermişti!..

 

Evet Çubuk Lisesi’nden mezun olmanın kırkıncı yılı ile 1983 ve diğer mezunlarının buluştuğu

bugün, çok anlamlı ve duyguların heyecanın zirve yaptığı bir günü geride bırakacağız, keşke hiç bitmese...

 

Muhteşem bir organizasyonla karşılaştık. Karşılaşmadan itibaren her şey su gibi akıp gitti. Müthiş bir buluşmaydı. Paranın gücünün yetmeyeceği bir kucaklaşmaydı.

 

Dile kolay kırk yıl!.. “nasıl geçti habersiz o güzelim yılları!” şarkısını söyleyemedik ama çok çok şeyleri alıp götürmüştü, o zalim yıllar! Neleri götürmemişti ki!..

 

Ama bir şeyi götüremedi; Anılarımızı, arkadaşlığımızı, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, dayanışmamamızı,  hoşgörümüzü, sevgi ve saygımızı...

 

Bundan sonra bu günleri “geleneksel” hale getirip “Çubuk Lisesi Mezunları Pilav Günü” olarak kutlamak istiyoruz. Bu organizasyonla “yılların hasretine dur” diyerek, Çubuk Lisesi’nin tüm mezunlarını bir araya getirme fırsatını yakalamış olacağız. Bunun için çalışmalara başladık bile...

 

Çubuk Lisesi Müdürü Mustafa MESÇİOĞLU ve aynı zamanda 1975 yılında Çubuk Lisesi mezunu olan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN’ın katkıları ile geleneksel hale getirmek için çalışmalara başladık.

 

Çalışmalar iyi sonuç verir, bir aksilik olmazsa ‘12. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin dördüncü  (sonuncu) günü Çubuk Lisesi’nin tüm mezunları için “Pilav Günü” etkinliği düzenleyeceğiz.” Dedi.

1dscn5479-vert.jpg2dscn5514-vert.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum