‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’  ÇOŞKUYLA KUTLANDI...

‘24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’ ÇOŞKUYLA KUTLANDI...

“24 Kasım Öğretmenler Günü” tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şuayip YAMAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’e “Başöğretmen” unvanının verildiği gün olan ve 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan “24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ve ilçe protokolünün katılımıyla Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenler günü nedeniyle hafta boyunca farklı organizasyonlar düzenlendi. Ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimiz için kabir ziyaretleri yapıldı.

 İlçe Müftülüğü tarafından Cami-i Kebir’de Mevlidi-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunurken, Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii’nde, Şehit olan ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimiz için sabah namazı sonrası dualar edildi.

ÖĞRETMENLER YEMEKTE BULUŞTU...

23 Kasım akşamı Çubuk Belediyesi ev sahipliğinde; Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Öğretmenler Günü’ne Özel Yemek Programı tertip edildi. İlçeye yeni atanan ve meslekte en deneyimli öğretmenler, Çubuk Belediyesi’ne ait bir nikâh salonunda bir araya geldi..

Şehit olan öğretmenleri rahmet ve minnetle anarak öğretmenlerin hiçbir zaman haklarının ödenmeyeceğini belirten Başkan Demirbaş yaptığı konuşmada, Sağlıkla, sıhhatle bu mesleği uzun süre yapmayı Rabbim hepinize nasip etsin.

Öğretmenlerimizin bir insanın yetişmesinde, gelişmesinde, hayatında, meslek edinmesinde kattığı değeri ölçmek mümkün değil. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın hayata hazırlanmasında ve ülkemizin kalkınmasında sizlerin çok büyük emekleri var, hepinizden Allah razı olsun. ifadelerini kullandı.

Başkan Demirbaş, Belediye olarak gençler ve eğitim için önemli hizmetler yürüttüklerini dile getirerek, "Gerek hükümetimiz kanalıyla, gerek belediyemizin öz kaynaklarıyla gençlere hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç da Belediye Başkanı Demirbaş'a program için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından öğretmenlere çiçek takdim edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü programı çerçevesinde; İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ’ makamında, okul idarecileri ile öğretmenlerimizi kabul etti ve öğretmenler gününü tebrik etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri sonrası; Aksoy Koleji Müdürü Yusuf GÜNHAN, Alperen Ocakları İlçe Teşkilatı, İlçe Milli Eğitim Personeli Bahar Önalan, Hastane Başhekimi Nevzat KILINÇ  İlçemiz esnaflarından Dağhan-Gözde Çetin çifti, Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ yöneticileri,  İşler Kırtasiye sahibi, Barbaros İlkokulu yönetimi, Celal Tarıman Okulu yönetimi, Ordu Fatsa Anadolu Lisesi öğrencileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’ı makamında ziyaret ederek Öğretmenler Günü’nü kutlayıp, çiçek ve kitap hediye ettiler...

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçede faaliyet gösteren okul müdürlerinden oluşan bir heyet günün anısına İlçe kaymakamı Âdem KELEŞ’i makamında ziyaret ettiler.

Atatürk Park’ındaki etkinlik;  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi’nin İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ tarafından Atatürk Anıtı’na sunulması ile başlarken Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki etkinlikler;

Sunuculuğunu Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Dilek KARAKUŞ’un yaptığı Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’ndaki kutlama programına; İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ, Belediye Başkanı Av. Baki DEMİRBAŞ, İlçe Cumhuriyet başsavcısı Nevzat GÖKDAŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ ve Şube müdürleri,   İlçe Emniyet Müdürü Recai AKBAY, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Caner KOCA, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İlçemiz İdari Kurum Müdürleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından protokol konuşmaları başladı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican KILIÇ günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; Bizler; 1 milyon 200 bin öğretmeni, 635 bin kurumu, 18 milyon örgün eğitim öğrencisi, 9 milyon 800 bin yaygın eğitim öğrencisi; çalışanı, öğretmeni ve öğrencisiyle 27 milyonluk kocaman sevgi dolu bir aile olarak dünyadaki 96 ülkenin nüfusundan fazlayız.

Biz öğretmenler mesai kavramı gözetmeden; sevgisini, ilgisini, bilgisini çocuklara anlatan fedakârlar ordusuyuz.

Biz, Türk bayrağının dalgalandığı en ücra yere şefkatini ve merhametini götüren uç beyleriz. Biz, gerektiğinde yırtık diken terzi, her gece pansiyonlarda çocukların üstünü örten anne baba, gerektiğinde okul inşaatlarında çalışan bir işçi,  söz konusu vatan olduğunda canını feda edebilen, görev yaptığı yerde her organizasyonun yükünü üstelenen fikir işçileriyiz.

Öğretmenlik; insanlık tarihinin en önemli ve en eski mesleğidir. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Hacı Bektaş-ı Veli’yi, Ahmet Yesevi’yi, Mimar Sinan’ı yetiştiren öğretmendir. Alpaslan’ı, Fatih’i, Yavuz’u ve Mustafa Kemal’i yetiştiren öğretmenlerdir. dedi.

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş yaptığı konuşmada, Öğretmenlik beşikten mezara kadar kutsal bir meslek.

Topluma yön veren bu mesleğin mimarları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar dilerken, bizler üzerinde katkısı olan ve emekli olmaya hak kazanan öğretmenlerimize ise sağlık huzur dolu günler diliyorum dedi.

İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ yaptığı konuşmada,

“Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

Güzel ve anlamlı gün vesilesiyle sizlere seslenebilmenin mutluluğu içindeyim.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir.

Öğretmenler, insanların sosyal bir birey olmasının sağlayan gençleri hayata hazırlayan vr toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir.

Toplumların her alanda kalkınması ve gelişmesi, her yeni kuşağın bir öncekinin aşmasıyla mümkün olabilmektedir.

Toplumun ilerlemesi, kalkınmanın başarılabilmesi yeni kuşakların daha bilgili, beceri ve kültür bakımından daha üstün yetiştirilmeleri ile mümkündür.

Yeni nesillerin insan haklarına saygılı, yeteneklerini geliştirebilen, öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasinin değerlerini bilen, dünyayı tanıyan ve aynı zamanda kendi milli ve manevi değerlerimize de bağlı bireyler olarak yetiştirilmelerine çok önem veriyoruz.

Bu süreçte hiç şüphe yoktur ki, esas sorumluluğu eğitimin temel taşı olarak gördüğümüz öğretmenlerimiz, yani sizler üstlenmektesiniz.

Toplumlara yol gösteren bir rehberdir öğretmenlerimiz. 

Öğretmenlik öğrencilerin başarısına ve mutluluğuna adanmışlığın adıdır.

Sizler yeni nesillerin ilk bilgi kaynağı, Eğitim-Öğretim Hayatı boyunca en önemli rehbersiniz.

Bizler, öğrencilerimize milli bütünlük ve beraberliği, doğru düşünce yöntemlerinin, medeni ve çağdaş yaşama biçimlerini, doğru tartışma yöntemlerini öğretmekte yükümlüyüz.

Öğretmenlerimiz, büyük bir sevgiyle; Dikkatli, sabırlı gayretleriyle, genç dimağları hazırlamaktadırlar.  Onlara, bilgi vermenin ötesinde, modern dünyanın kavramlarını, insanlık değerlerini, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek, hayatlarına yeni bir yön vermektir.

Gazi Mutsa Kemal Atatürk’ün deyimi ile “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” yeni nesilleri sizler yetiştirmek sizlerin görevidir.

Öğretmenlerimiz yeni nesilleri yetiştirirken, toplumun geleceğini de şekillendirmektedirler. Zeki,  fikir sahibi, özgüveni yüksek, yürekli, vicdanlı, iyi nesiller sizin elinizde şekillenecektir.

Çocuk ve gençlerin sadece dersleriyle değil, dertleriyle de ilgilenen, her konuda onlara yardımcı olan ve yönlendiren sizleri için hayattaki en büyük mutluluk, öğrencilerinizi başarılı görmenizdir.

Bu yaklaşım içinde Türk toplumunun öğretmenlerimizi: Her zaman olduğu gibi bağrına basacağına, ona daha iyi yaşama ve çalışma imkânları  sağlayacağına yürekten inanıyoruz.

Değerli öğretmenlerimiz;

Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk’ü, başta şehit muallimlerimiz olmak üzere aramızdan ayrılan değerli eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz

Bütün öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinize hayatınızın her aşamasında “Sağlık, Mutluluk ve Başarılar” diliyorum. Gününüz Kutlu Olsun...” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER...

  • Adaylık süreci tamamlanan öğretmenlerimizin için düzenlenen  ‘Yemin Töreni’,

İlçemizde mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize yemin törenini yaptırmak üzere Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem KIZILOK tarafından yemin ettirildi.

 

  • Öğretmenlerimizin görüntü ve videolarından oluşan  “Sine vizyon Gösterisi”,
  • Okulun Kimya öğretmeni Melek Aktaş GEMİCİ tarafından okunan  “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiirin okunması,
  • Okul öğretmenlerinden Sena YALÇIN’ın hazırlamış olduğu “Öğretmenim” adlı oyunun sergilenmesi
  • Okulun Müzik öğretmeni Dilek ÖZBAY’ın hazırlamış olduğu “Müzik Dinletisi”
  • Emekli olan öğretmenlerimize ‘Plâket ve Hizmet Şeref Belgelerinin’ takdim

Emekli olan Hatice AKARSU, İsmail Levent ERTAN, Ferhat KARADAYI, Semra TAŞ, Ahmet ÜNAL, Necati  ELALDI, Alaattin  KARACA, Harun YILMAZ, Buket KOCAYAVUZ, İnci ÖNCÜ, Hatice ÖZDEMİR, Aşkın ÇİFTÇİ, Hüseyin DAĞISTAN, Hacı ARSLAN ATMAN, Ayhan HANÇER, Hümeyra KAYA,  Gülnur Ak KÜÇÜKÇAYIR, Ahmet AYDIN, Turgut MEYDAN, Salih PÜRLÜ, Fevzi MAMAN, Ali TOKUR ve Şule POLAT gibi öğretmenlerimize ‘Plâket ve Hizmet Şeref Belgeleri” İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ tarafından takdim edildi.

 

ÖDÜL TÖRENİ...

Organizasyon, ilçemiz okulları arasında düzenlenen ‘Öğretmene Saygı’ konulu ‘Resim, Şiir ve Kompozisyon’ yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi

İlkokullar Arasında Düzenlenen Resim Yarışmasında;

  1.  Elif Su KARAMUĞLA – Aşağı Çavundur İlkokulu
  2. İkranur HARMANKAYA -Yıldırım Beyazıt İlkokulu

Ortaokullar arası Düzenlenen Şiir Yarışmasında;

1. Reyhan ARPALIK- Hayri Aslan Ortaokulu

2. Efna YÜKSEL- Çubuk Ortaokulu

3. Eda KALEM –Bekir Yılmaz Ortaokulu

Liseler arası Düzenlenen Kompozisyon Yarışmasında;

1. Kardelen KÜTÜ-Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi

2. Sevda TİRYAKİ – Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi

3. Musa CİNCİ- Yunus Emre Anadolu Lisesi oldu.

İlçemiz okulları arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışmalarında;

  • Üçüncü olanlara ödülleri İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Nevzat GÖKDAŞ tarafından,
  • İkinci olanlara ödülleri İlçe Belediye Başkanı Av.Baki DEMİRBAŞ tarafından
  • Birinci olanlara ödülleri İlçe Kaymakamı Âdem KELEŞ tarafından,takdim edildi.

Ödül Törenini ardından program sona erdi.

Protokol üyeleri, program sonrası okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ...

Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen ‘Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

Kendi kültürel ve tarihî özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.

Örneğin 12 Arap ülkesinde Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Tunus, Umman, ÜrdünYemen) her yıl 28 Şubat günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928’de Millet Mektepleri Başöğretmeni unvanının verildiği gündür.

Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 yılında “Öğretmenler Günü” olarak ilan edilmiştir. O günden beri de kutlanmaktadır.

Hepimize kutlu olsun... 

img-4330-tile1.jpgimg-4378-tile2.jpgimg-4421-tile3.jpgimg-4439-tile4.jpgimg-4480-tile5.jpgimg-4507-tile6.jpgimg-4547-tile7.jpgimg-4570-tile8.jpgimg-4628-tile9.jpgimg-4660-tile10.jpgimg-4686-tile11.jpgimg-4712-tile12.jpgimg-4746-tile13.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.