24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI...

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇOŞKUYLA KUTLANDI...

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Şuayip YAMAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’e 'Başöğretmen' unvanının verildiği gün olan ve 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle İlçe Kaymakamı Âdem Keleş ve ilçe protokolünün katılımıyla Çubuk Halk Eğitim Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Öğretmenler günü nedeniyle hafta boyunca farklı organizasyonlar düzenlenirken, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimiz için kabir ziyaretleri yapılarak Mevlidi-i Şerif okundu.

 

Atatürk Parkı’ndaki etkinlikler İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’ın Atatürk Büstü’ne çelenk sunumu ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile sona erdi.

 

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki Etkinlikler;

 

Meliha - Hasan Ali Bostan Fen Lisesi’nin düzenlediği, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Programa; İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Tahir Güzel, İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Caner Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve şube müdürleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, İlçe kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

 

Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Dilek Karakuş’un sunduğu Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’ndaki etkinlikler, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’ın günün önem ve anlamını belirten konuşması ile devam etti.

 

Kılıç konuşmasında: “Kıymetli öğretmenlerim, Değerli Mesai Arkadaşlarım”       

 

Öğretmen; öğrencilerine ve bütün topluma aydınlanmada liderlik yapma misyonunun sahibidir. Bu nedenle sürekli kendini geliştirmeli, yenlikleri takip etmeli, mesleğinin onurunu ve şerefini her zaman korumalıdır. Bizim her halimiz saygınlığımızı artırmalıdır.

 

Öğretmen; içinde yaşadığı toplumun insanlarını bilgisizlik ve cehaletin koyu karanlığından aydınlığa, uygarlığa çıkarmak için çabalayan uğraş verendir. Işığın karanlığı, hareketin durgunluğu gidermesi gibi, öğretmen de o kutlu gölgesi ile bilgisizliği, cehaleti geri kalmışlığı gidermekte; Öğrencilerinin gönüllerini zenginleştirerek ufuklarını açmakta, onların ve ülkemizin geleceğini şekillendirmektir.

 

Milli Eğitim Bakanımızın da ifade ettiği gibi Çocuğun hayatına dokunmak, onunla her gün göz göze gelmek, onunu hayatında çocuk diliyle söylersek “kocaman” yer sahibi olmak, bazen anneden ve babadan dahi önemli bu yer tutmak, umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmak; Öğretmenlik dediğimiz, tam da böyle bir şey.

 

Öğrenmeyi “hükmedici bir öğretmen” olarak değil, “kolaylaştırıcı bir rehber” olarak yapmayı tercih etmek.

 

Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimine bağlıdır. Çocukları ancak ve ancak kendimize yatırım yaparak zengin kılabiliriz.

 

Eğitim ve öğretim müfredatımız değişti. Artık temel değerleri ön plana alan ve yeteneklerin keşfedilmesine önem veren bir müfredat oluşturuldu. Bu çerçevede Sayın Bakanımızın açıkladığı 2023 Eğitim Vizyonu ile eğitimde hedeflediğimiz seviyeye ve perspektife öğretmenlerimizin büyük katkı ve gayretleri ile ulaşacağımıza inancım tamdır.

 

Öğretmen toplumların hem mazisidir, hem mazinin öğreticisi, hem de geleceğin kurucusudur.

 

Çocuklarımız milletlerin geçmişlerini, kıymet hükümlerini ve ideallerini tabii ki siz öğretmenlerden öğreniyorlar.

 

Öğrenciler, öğretmenler sayesinde becerilerini artırıyorlar, başarılarını artırıyorlar, gelişmelerini hızlandırıyorlar, dış dünyayı algılamalarında birtakım beceriler kazanıyorlar. Bütün bunları da hepinizin bildiği üzere öğretmenlere borçluyuz.

 

Sayın Bakanımızın da her zaman vurguladığı gibi, “Öğretmenlik mesleği çok temelde bir fedakârlık ve özveri mesleğidir” ,  “Öğretmenlik bilginin ötesinde bilgelik gerektiren bir meslek.”

 

Hepinize nice yıllarda sağlıklı, sıhhatli ‘Öğretmenler Günü’ne erişmenizi temenni ediyorum. Hepinizin bu millet için , bu ülke için çok kıymetli çocuklar, gençler yetiştireceğinize inanıyorum, onu temenni ediyorum, onu istiyorum ve bu zor görevi başarıyla yürüttüğünüz için hepinize takdirlerimi, tebriklerimi sunuyorum,

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta mesleğini icra ederken şehit düşmüş ve bu dünyadan ahrete göçmüş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.”

 

İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demrbaş yaptığı konuşmada, Öğretmenlik beşikten mezara kadar kutsal bir meslek.

Topluma yön veren bu mesleğin mimarları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, göreve yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar dilerken, bizler üzerinde katkısı olan ve emekli olmaya hak kazanan öğretmenlerimize ise sağlık huzur dolu günler diliyorum dedi.

İlçe Kaymakamı Adem Keleş yaptığı konuşmada: “ Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

 

Güzel ve anlamlı gün vesilesiyle sizlere seslenebilmenin mutluluğu içindeyim.

 

Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleğidir.

 

Öğretmenler, insanların sosyal bir birey olmasının sağlayan gençleri hayata hazırlayan vr toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir.

 

Toplumların her alanda kalkınması ve gelişmesi, her yeni kuşağın bir öncekinin aşmasıyla mümkün olabilmektedir.

 

Toplumun ilerlemesi, kalkınmanın başarılabilmesi yeni kuşakların daha bilgili, beceri ve kültür bakımından daha üstün yetiştirilmeleri ile mümkündür.

 

Yeni yetişen kuşaklara gelişmenin anahtarı olan bilgi, kültür, beceri birikimi ve yeteneğinin sağlayacak olanlarda şüphesiz öğretmenlerdir.

 

Her görevde başarının sırrı, kişinin yaptığı işi sevmesidir. Öğretmenlik mesleğinde bu yaklaşım daha da önem taşır. Öğretmenlik mesleğinde ayrıca mesleğin uğraş konusu olan insanı, eğitileni, çocuğu sevmek başarı elde etmek için şarttır.

 

Yeni nesillerin insan haklarına saygılı, yeteneklerini geliştirebilen, öğrenmeyi öğrenmiş, araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasinin değerlerini bilen, dünyayı

 

tanıyan ve aynı zamanda kendi milli ve manevi değerlerimize de bağlı bireyler olarak yetiştirilmelerine çok önem veriyoruz.

 

Bu süreçte hiç şüphe yoktur ki, esas sorumluluğu eğitimin temel taşı olarak gördüğümüz öğretmenlerimiz, yani sizler üstlenmektesiniz.

 

Toplumlara yol gösteren bir rehberdir öğretmenlerimiz. 

 

Öğretmenlik öğrencilerin başarısına ve mutluluğuna adanmışlığın adıdır.

 

Sizler yeni nesillerin ilk bilgi kaynağı, Eğitim-Öğretim Hayatı boyunca en önemli rehbersiniz.

 

Bizler, öğrencilerimize milli bütünlük ve beraberliği, doğru düşünce yöntemlerinin, medeni ve çağdaş yaşama biçimlerini, doğru tartışma yöntemlerini öğretmekte yükümlüyüz.

 

Öğretmenlerimiz, büyük bir sevgiyle; Dikkatli, sabırlı gayretleriyle, genç dimağları hazırlamaktadırlar.  Onlara, bilgi vermenin ötesinde, modern dünyanın kavramlarını, insanlık değerlerini, iyiyi, doğruyu, güzeli öğreterek, hayatlarına yeni bir yön vermektir.

 

Gazi Mutsa Kemal Atatürk’ün deyimi ile “Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” yeni nesilleri sizler yetiştirmek sizlerin görevidir.

 

Öğretmenlerimiz yeni nesilleri yetiştirirken, toplumun geleceğini de şekillendirmektedirler. Zeki,  fikir sahibi, özgüveni yüksek, yürekli, vicdanlı, iyi nesiller sizin elinizde şekillenecektir.

 

Çocuk ve gençlerin sadece dersleriyle değil, dertleriyle de ilgilenen, her konuda onm-lara yardımcı olan ve yönlendiren sizleri için hayattaki en büyük mutluluk, öğrencilerinizi başarılı görmenizdir.

 

Bu yaklaşım içinde Türk toplumunun öğretmenlerimizi: Her zaman olduğu gibi bağrına basacağına, ona daha iyi yaşama ve çalışma imkânları  sağlayacağına yürekten inanıyoruz.

 

Değerli öğretmenlerimiz:

 

Sözlerime son verirken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmen Atatürk’ü, başta şehit muallimlerimiz olmak üzere aramızdan ayrılan değerli eğitimcilerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz

 

Bütün öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü bir kez daha tebrik ediyorum. Hepinize hayatınızın her aşamasında Sağlık, Mutluluk ve Başarılar diliyorum. Gününüz Kutlu Olsun... ifadelerini kullandı.

 

Anma Etkinlikleri:

 

  • Görevleri sırasında şehit olan öğretmenlerimiz için hazırlanan video sunumu,
  • İlçemizde mesleğe yeni başlayan öğrencilerimize yemin töreni,
  • Öğretmenliğin bir meslek olarak kıymetini anlatan sine vizyon gösterisi,
  • Felsefe Öğretmeni Sibel Kış Altıparmak ve öğrencilerin hazırlamış olduğu “Okulda İlk Gün” adlı tiyatro gösterisi,
  • Öğretmen Melek Aktaş Gemici “Bahar Öğretmenim” adlı şiirinin okunması,
  • Müzik öğretmeni Dilek Özbay yönetiminde,  öğretmen ve öğrencilerimizden oluşan  korodan müzik dinletisinin ardından,
  • 2020-2021 eğitim öğretim yılında emekli olmaya hak kazanan öğretmenlerimize  plaket  ve hizmet şeref belge takdimi yapıldı.

 

Ödül Töreni...

 

İlkokullar arasında düzenlenen Resim yarışmasında;

  1. Atatürk İlkokulu’ndan Elif Zehra Pelit,
  2. Çubuk BİLSEM’den Elif Yurttaş,
  3. Barbaros İlkokulu’ndan Elif Yağız.

Ortaokullar arası düzenlenen Şiir yarışmasında;

 

1. Akkuzulu Ortaokulu’ndan -Sevda Koçlar,

2. Atatürk Ortaokulu’ndan Medine Boran,

3. Çubuk Ortaokulu’ndan Emirhan Tandoğan.

 

Liseler arası düzenlenen Kompozisyon yarışmasında;

 

1. Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi’nden Melike Çakırgöz,

2. Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Kemal Şimşek,

3.  Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nden Meryem Keçeci.

 

İlçemiz okulları arasında düzenlenen Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri İlçe Kaymakamı Adem Keleş, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç tarafından takdim edildi.

 

Program sonrası protokol üyeleri, Yunus Emre Anadolu Lisesi, Aşağı Çavundur İlkokul ve /Ortaokulu, Yavuz Selim Ortaokulu, Nezahat Onbaşı Anaokulu ve Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayıp, günün anısına karanfil takdim ettiler.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NE ÖZEL KONSER...

 

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Müzik Kursu’nda eğitim gören ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir repertuar ile hazırlanan konser Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarında solo ve koro halinde eserlerin seslendirildiği konser izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

 

Konsere; lçe Kaymakamı Âdem Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ve Şube Müdürü Ercan Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Mescioğlu, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

Konser sonunda Koro Şefi Cengiz Taşkent ve koroda görev alan sanatçılara sertifika takdim edildi.

 

İlçe Kaymakamı Âdem Keleş, konser sonrası sanatçı ve müzisyenleri tebrik etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından konser sona erdi.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ

 

Öğretmenler Günüöğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür.

 

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen ‘Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’nin oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümüdür.

 

Kendi kültürel ve tarihî özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir.

 

Örneğin 12 Arap ülkesinde Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Tunus, Umman, ÜrdünYemen) her yıl 28 Şubat günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

 

Türkiye'de her yıl 24 Kasım günü Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 yılında “Öğretmenler Günü” olarak ilan edilmiştir. O günden beri de kutlanmaktadır.

img-1491-tile1.jpgimg-1504-tile2.jpg

img-1549-tile4.jpgimg-1631-tile6.jpgimg-1658-tile3.jpgimg-1685-tile5.jpgimg-1713-tile8.jpgimg-1736-tile9.jpgimg-1765-tile11.jpgimg-1790-tile12.jpgimg-1872-tile15.jpgimg-1890-tile16.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.