2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası Başladı

2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası Başladı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası düzenlenen törenle başladı. Turnuva Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın ilk hamlesiyle başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çubuk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası düzenlenen törenle başladı. Turnuva Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ın ilk hamlesiyle başladı.

Yurt içi ve yurt dışından 550 sporcunun katıldığı 5 gün sürecek turnuvada, 3 kategoride müsabakalar yapılacak. Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Suriye, Ukrayna, Mısır, Özbekistan ve Türkiye’den tüm kategorilerde yarışan sporculara toplam 40 bin lira ödül verilecek. Yoğun ilgi olan turnuvaya Dünya Satranç 2’incisi Kazakistanlı 8 yaşındaki Aldıyar Ansat da katılıyor.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, Türkiye Satranç Federasyonu Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Yükselen Koleji Kurucu Müdürü Mehmet Yüksel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli ve sporcular katıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, "Satrancın gerçek bir beyin sporu olduğuna inanıyorum. İleriki yaşlarda beynimizi sağlıklı, diri, zinde ve taze tutmanın yolunun satranç sporuyla veya benzer beyin egzersizi yaptıran sporlarla uğraşmak olduğunu artık bilim dünyası da tamamıyla kabul etmiş durumda. Ben bu sporun çok gerekli olduğuna inanan bir hekim ve başkan olarak önümüzdeki yıl da sizleri III. Uluslararası Satranç Turnuvası’nda Çubuk’umuzda misafir etme düşüncemi ifade etmek istiyorum" dedi.

Turnuvanın Yükselen Koleji Spor Salonu Mehmet Yüksel’in desteğiyle yapıldığını ve turnuva katılımcıların ise Çubuk Ulubey Öğrenci Yurdu ve Fatma Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edildiğini anlatan Başkan Acehan, diğer sporlara olduğu gibi satranca da gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlu da turnuvanın, ödüller ve katılan yarışmacılar bakımından Türkiye'nin organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

Turnuvanın bu sene ikinci kez düzenlendiğini anlatan Çorlu, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz turnuvamıza 550 sporcu katılıyor. Turnuvada 9 farklı ülke ve 40 ilden sporcumuz yarışacak. Turnuva A, B ve C olmak üzere 3 kategoride yapılıyor. Katılımcı sayısı ve turnuva ödülleri bakımından güzel bir organizasyon. Nakit para ödülü olarak toplam 40 bin lira verilecek." diye konuştu.

Belediye başkanından önümüzdeki yıl yapılacak turnuvanın da sözünü aldıklarını vurgulayan Çorlu, Çubuk’ta satranç turnuvalarının artık geleneksel hale geldiğini dile getirdi.

Turnuvanın düzenlenmesinde kendilerine destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür eden Türkiye Satranç Federasyonu Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, turnuvayı buruk bir mutlulukla açtıklarını ifade ederek tüm şehitlere Allahtan Rahmet ve gazilere acil şifa dileklerinde bulundu.

Salonda gördükleri manzara üzerine konuşmayı fazla bulduğunu anlatan Çubuk Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “Öncelikle bu güzel manzarayı bize yaşatan Sayın Belediye Başkanım Tuncay Acehan’a teşekkürlerimi iletmek isterim. İnşallah bu tür güzel çalışmaların devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bilimsel olarak satrancın bilimsel spor olduğunu belediye başkanından öğrendiğini dile getiren Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, turnuva boyunca bunu yaşayarak daha iyi göreceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ilk hamleyi yapmasıyla turnuva başladı. Turnuva 10 Eylül Cumartesi günü sona erecek.

2dji_0191.jpg2dji_0242.jpg2dji_0242.jpg2dsc08082.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.