2 Cami ve 1 Kur'an Kursu Törenle hizmete Açıldı

2 Cami ve 1 Kur'an Kursu Törenle hizmete Açıldı

Çubuk Akbayır ve Çubuk Yavuz Selim mahallesinde yapımı tamamlanan Cami ve Kur'an kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çubuk Akbayır Mahallesine yaptırılan Cami'nin açılışından sonra ,Yavuz Selim Mahallesinde yaptırılan Nur Muhammet Camii ve Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Çubuk'un en büyük Kız Kur'an Kursu olma özelliğini taşıyan Nur Muhammet Camii Kız Kur'an Kursunda 40 kız öğrenci hafızlık çalışıyor.
01.06.08 Tarihinde yapılan açılışa Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Çubuk Belediye Başkanı adem tuğluca,Y.Çavundur Belediye Başkanı Lokman Özden,Muradiye Vakfı yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu,İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetinin okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Müftü Ali Canbolat şunları söyledi."

Din eğitiminin, insanoğlunun hiç vazgeçemeyeceği ihtiyaçlardan birisi olduğunu anlatan Canbolat, bu eğitimin açık, şeffaf, yerinde ve zamanında karşılanması gerektiğini ifade etti.
Camilerin ve Kur'an Kurslarının din eğitimini sağlıklı, yerinde ve zamanında verilmesini sağlayan ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olduğunu dile getiren Canbolat,şunları ifade etti: ''Camilerimizde yaz Kuran kursları veriliyor. Camiler aynı zamanda, çocuklarımızın Kur'an ile minberle, mihrapla ve imanla buluşmasını sağlayan, anneye babaya saygıyı, milleti devleti sevmeyi, birliği ve bütünlüğü, İslam kardeşliğinin güzelliğini anlatan, çok önemli eğitim yuvalarıdır.
Çocuklarımızın yeterince din, milli, manevi, ahlaki eğitim aldığını söyleyemeyiz. Ama bu konuda bir ihtiyacın olduğunu belirtmek, ciddi bir ihtiyaç içinde olduğumuzun altını çizmek de önemlidir. Biz 21. yüzyılda bunu sağlamak zorundayız. Çocuklarımızı bizlerden daha iyi yetiştirmek zorundayız. Bu sadece diyanetin, din görevlisinin, müftünün, cami imamının meselesi değil. Hepimizin ortak meselesidir. Çocuklarımızın milli, insanı, ahlaki, manevi gelişmelerinde boşluk olduğu vakit, bunun acısını, bunun ıstırabını ve yol açacağı sıkıntıları birlikte yaşıyoruz'' dedi.



Yapılan konuşmalar,dilek ve temennilerin ardından Camiler ve Kur'an kursu Müftü Ali Canbolat ve Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğlucanın  açılış kurdelasını kesmesiyle hizmete açıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum