18 bin öğretmen atandı !

18 bin öğretmen atandı !

18 bin öğretmenin görev yerleri bir bir belirlendi..

Milli Eğitim Bakanlığı, 18 bin 18 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2008 yılında toplam atanan öğretmen sayısının 35 bini bulacağını bildirerek sonbahar aylarında 10 bin öğretmenin daha atanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2008-2 öğretmen atamalarında 13 bin 667"si kadrolu, bin 912"si sözleşmeli, kalanı milli sporcu açıktan atama ve kurumlar arası atamalar olmak üzere toplam 18 bin 18 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. 60 bin 375 öğretmen adayının başvurduğu 2008-2 öğretmen atamaları bilgisayar ortamında yapılırken, atama töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2003-2008 yılları arasında toplam 223 bin öğretmenin atamasını yaptıklarını, usta öğretici ile birlikte ise Milli Eğitim Bakanlığı"nın son 5 yılda 360 bin kişilik istihdam yarattığını anlattı.

Çelik, 2008 yılında 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağı duyurusu yaptığını anımsatırken, Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerle bu sayının 35 bin olması için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaları olumlu bir şekilde sonuçlandırdıklarını söyledi. Bakan Çelik, sonbahar aylarında 10 bin öğretmeni daha atayacakları müjdesini verdi.

“165 BİN KİTAP OKULLARDA HAZIR OLACAK”

Bakan Çelik, okulların tatile girmesi ile Milli Eğitim Bakanlığı"nın da tatile girdiği yönünde düşünceler olduğunu belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında 165 bin ders kitabının basımı ve 60 bin noktaya dağıtımının okulların açılmasına kadar yetiştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Yavrularımız okullarına başladıklarında, her yıl olduğu gibi ders kitaplarını poşetler içerisinde sarılı bir şekilde hazır bulacaklar. Ayrıca birlerce okul inşaatını bakanlığımız sürdürüyor. Binlerce okulun da tamiratına devam ediliyor” dedi.

18 BİN ÖĞRETMEN 5 DAKİKA"DA ATANDI

Çelik, önceki yıllarda öğretmen atamalarının “çile” haline dönüştüğünü ifade ederek, “Bunların hepsi tarihe karıştı. Artık öğretmenlik mesleğine yakışır bir şekilde bilgisayar ortamında başvurular alınıyor ve olmadık belgeler istenmiyor. İlkellikler tarihe karıştı. Milli Eğitim Bakanlığı 7 gün 24 saat çalışıyor” dedi.

Bakan Çelik, öğretmen atamalarının artık 15 dakika da bittiğini belirtirken, atamalarda yapılan haksızlıkların ise tarihe karıştığını savundu. Çelik, “İktidarda olduğumuz dönemde kimse 75 aldım atanamadım, 74 alan arkadaşım atandı gibi bir şey diyemez” dedi.

Çelik, konuşmasının ardından bilgisayar ortamında atamaları başlattı. Atamalar 10.22"de başladı ve 10.27"de sona erdi.
(haber 3)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.