15 TEMMUZ RUHU IŞIĞINDA YENİ ÖĞRETİM YILI AÇILDI...

15 TEMMUZ RUHU IŞIĞINDA YENİ ÖĞRETİM YILI AÇILDI...

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi” ve “Şehitlerini Anma Günü” töreni ile 2017-2018 yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Şuayip YAMAN

 

Sunuculuğunu Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Mehtap GÜMÜŞ'ün yaptığı program saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı..

Okul Müdürü Hasan ÜZÜM günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Yeni eğitim öğretim yılının açılışını yaparken 15 Temmuz Şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağımızın sözünü verdik.           

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar.

Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Darbeciler, Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.

Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bundan böyle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz.

Bu alçak saldırı, darbenin ötesinde bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz, İstiklal Savaşı’ndan bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlikeydi. O gece FETÖ, ‘devleti’ ele geçirmeye, milleti tahakküm altına almaya kalkıştı.

 

Darbe girişiminin asıl amacı; ülkemizi tarihimizde görülmemiş bir kaosa sürüklemek, kardeş kavgası başlatmak, Türkiye’yi iç savaş ortamına sokmaktı.

 

Darbe teşebbüsünün nihai amacı ise; Türkiye Cumhuriyetini bir daha ayağa kalkamayacak duruma düşürmekti.

 

Allah’a şükürler olsun milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayı, bu fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlüğümüze kasteden bu saldırı karşısında dik durdu, canı pahasına değerlerini savundu.

 

Bu vesile ile 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun !

“Şehitleri Anma Günü” münasebetiyle de, Her türlü ırk, dil, din, mezhep, ayrışma ve ötekileştirme söylem ve politikalarından uzak, millet paydasında kucaklaşmaya, tek vücut olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var.

Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak değerlendirip bütünleşmek zorundayız. Bu duygularla, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla bir kez daha anıyor, ülkemize huzur ve refah dolu bir yaşam diliyorum.

Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Türkiye’nin bekçileri olarak 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

 

Ülkemizin geleceğini inşa ederken yaşadıklarımızdan aldığımız dersler bize ışık olacak.

 

Değerli öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler öncelikle 2017 – 2018 Eğitim Öğretim yılı hepimize hayırlı olsun" dedi.

15 Temmuz ruhunu canlı tutacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan 15 Temmuz Gazisi Yunus DEMİR “15 Temmuz akşamı görünüşte her şey normaldi. Dışarıda düğünler devam ediyordu. İstanbul’da bulunan arkadaşlarım arayarak Köprü’nün askerler tarafından kapatıldığını söylediler.

Televizyondan olayla ilgili net haberler alamıyordum. Arkadaşım aradı, “Cumhurbaşkanımız açıklama yapmış, bizleri havaalanlarına ve meydanlara çağırıyor” dedi, Bizde Külliye’ye gitmek için yola çıktık.

Külliye’ye yaklaştığımızda yolumuzu kestiler. Biz itiraz ettik aracımızı bırakarak yürümeye başladık. Ortalık çok kötüydü. Askerler ateş ediyordu. Havadan da helikopter ateş ediyordu. Bu esnada aniden sağ tarafımda bir yanma hissettim. Hastaneye götürdüklerinde sağ koluma ve vücuduma 6 adet şarapnel ile 3 adet mermi saplandığını öğrendim.

Şu anda tedavim devam ediyor. Allaha şükür yaşıyorum. Bu gün aynı durum olsa hiç tereddüt etmeden yine koşarak giderim.

Şu anda halen bizi bölmeye çalışanlar, “biz bu Türk milletini yeneriz” diye ümit etmesinler Çünkü bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur.

Bu vesile ile yeni eğitim öğretim yılında sizlere başarılar dilerim.”  Dedi.     

Etkinliklere geçildi:

9-A sınıfından Furkan KÖKYAY, “15 Temmuz Gecesi”,

9-A sınıfından Haşim BAĞCI, “İşte O Sözler”,

9-B sınıfından Serra DURMUŞ ile 9-C sınıfından Eren YANDIM,  “Şarkımız Bizim”,

9-B sınıfından Furkan YAZICI ise “Bu Vatan Kimin” adlı şiirleri seslendirdiler.

 

img_2564-vert.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.