15 günde kekemeliğe son

15 günde kekemeliğe son

Düzgün konuşamadığı için toplumdan uzaklaşan, içine kapanan, kekemeler artık bir bilgisayar eğitim programı ile 15 beş günde bu sorundan kurtuluyor.

Beyaz Sanat Konuşma Merkezi, geliştirdiği "KEKEMELODİ" adlı programıyla kekemeleri 15 günde normal insanlar gibi konuşur hale getiriyor. Kekemeler, "doğru nefes alma", "ayna terapisi" ve "özgüven" çalışmalarıyla yapılan eğitim sonunda yeni bir hayata adım atıyor. Hayatı korku ve endişe içinde geçen talebeler eğitim sonunda özgüvenin ve rahat konuşabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Yüzde yüz başarı"

Kekemeliğin bir 'psikolojik temelli yanlış öğrenme alışkanlığı' olduğunu söyleyen Beyaz Sanat Kekeme Eğitim Merkezi'nin kurucusu İsrafil Hancı, özgüven eğitimi ve ciddi çaba gösterilerek sorunun 15 günde çözümlenebildiğini belirtti. Hancı, "Çocuklarımızı cinler, periler öcüler, kediler, köpeklerle korkutuyoruz Yalnız kaldıklarında duyduklarını hatırlayıp korkuyor. Ayrıca baskıcı bir aile ortamı da kekemeliğe sebep oluyor. Çocuğun kendine öz güveni kayboluyor" dedi.

Türkiye genelinde 2 milyona yakın kekeme olduğunun tahmin edildiğini belirten Hancı, kekemeliğin büyük oranda 27 yaş arasında oluştuğunu anlattı. Eğitim programının, okuma-yazma bilenlere yönelik olduğu için 8 yaşından küçüklerin eğitime alınmadığını kaydeden Hancı, (www.beyazsanat.com) adresinde ayrıntılı bilgi yeraldığını belirtirken, KEKEMELODİ" adlı programla 15 gün gibi kısa sürede yüzde yüze yakın bir sonuca ulaştıklarını kaydetti. Merkezde, yıllardır bu konuda çalışmalar yapmış ve alanında uzman isimlerin görev yaptığını belirten Hancı, şunları söyledi:

"Bir haftada konuşma başlıyor. Merkeze gelen öğrenciler, önce eski konuşma alışkanlıklarını unutmak ve yeni bir alışkanlık kazanmak için bir haftalık susma eğitimi alıyor. Toplumda ve aile içinde hiç konuşmuyor; sadece her gün merkeze gelerek bilgisayarda en az 3 saat yavaş ve melodik bir sesle metin okuyorlar. Bir haftalık susma döneminin ardından öğrenciler rahat ve akıcı bir konuşmaya başlıyor"


Haber7




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.