1 YAŞINDA CubukHaber SİZİNDİR

 

 

Editörümüz Osman kardeşimiz ile çalışkan genç arkadaşları Mustafa, Necmettin ve İsmail tarafından geçen yıl yayın hayatına başlayan CubukHaber sitemiz kısa soluklu olmadığını hepimizin ortak paylaşım platformu olduğunu gösterdi. Allah nazardan saklasın çabaları gayet iyi gidiyor.

 

Üniversite mezunları genç kardeşlerimizin başlattıkları geçici bir hareket olarak algıladığımız CubukHaber günlük hayatımıza iyice girmiş bulunuyor. Arkadaşlarımızın ikincil uğraş alanı olarak başladıkları Siber Çubuk, gerçek yaşama kısa sürede uyum sağladı.  Hiçbir kurum ve kuruluştan menfaat beklemeden Çubuk Ovası insanlarımızın daha iyi bir ortamda adil bir düzende yaşaması adına hayatın içinden genel konulara değinmeğe çalıştık. Mutlaka ki eksiklik ve hatalarımız olmuştur. Özür dileriz. Siz değerli okuyucularımızın gerek bizim yazılarımıza olan yorumları gerekse haberlere olan yorumlarını titizlikle dikkate almaya çalışıyoruz. Sizlerin her konudaki düşüncelerinizi paylaşmanız emin olun benim için çok önemli.

 

Geriye dönüp baktığımızda arkadaşlarımıza minnettarız. Halkımızı doğrudan ilgilendiren pek çok konuda halkımızın içinde ve yanlarında olan biten pek çok şeyi bize duyurmaya çalıştılar. Internet üzerinden futbol turnuvasını, turşu festivalini canlı yayında paylaşıma sundular. Şu an bulundukları yer çok müsait, mutlaka bu yayınlar daha kaliteli olarak devam edecektir. Daha pek çok sosyal ve kültürel etkinlikleri ellerinden geldiğince duyurmaya gayret ettiler. Tatlı ve acı hayatın içinden pek çok yaşanmışı paylaştık. Sonuçta CubukHaber haber sitesi olduğu kadar pek çok haber odağında ve yazılarımızdaki yorumlarınızla Çubuk Ovası insanlarımızın duygu ve düşüncelerini paylaşmaya alıştığı bir platforma dönüştü.

 

Eksikler yok mu? Tabiî ki var. Ama hep beraber üstesinden geleceğiz. Sitenin görünümü, sayfa düzeni, içeriği ve başlıkları başta olmak üzere teknik alt yapısıyla arkadaşlarımız uğraşıyor. İçeriğinde Çubuk"ta yaşayan insanlar olarak hep beraber rol almamız lazım. Mahalli olanlar başta olmak üzere her konuda paylaşmak istediğiniz nitelikli haber, fotoğraf, yazı ve düşüncelerinizi editörümüzle paylaşabilirsiniz. Köylerinizden mahallelerinizden sosyal yaşama dair paylaşılması arzulanan her olayı duyurabilirsiniz. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yapıyorlar ama daha fazlasına yetişmeleri zor oluyor. Onların da ikincil meşguliyetleri olduğunu tekrar belirtiyorum. Biraz da bir zorlayalım.

 

Sivil toplum kuruluşu olmamakla birlikte en kapsamlı sivil toplum kuruluşundan daha etkin bir duruma geldi. Bu nedenle hepimizin hayatına girmiş bulunan sitemize gençlerimiz, dernek ve vakıflarımızla, Çubuk Ovasında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişi özel ve resmi tüm kurum ve kuruluşlarımızla sahip çıkalım. Halkımızın bilgilendirilmesi arzulanan konuları uygun şekilde editörümüze aktaralım.

 

Gençlerimiz okullarındaki sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı aktivitelerini duyurmada ve paylaşmada irtibata geçebilirler. Kurum ve kuruluşlarımız duyurularını ve bilgilendirmelerini rahatlıkla yapabilirler. Sanayi ve çarşı esnafımız yeni ürün ve faaliyetlerini duyurabilirler, mesela oluşturulabilecek FİRMALARIMIZ sayfası içinde firmaları hakkında tanıtıcı bilgilerle web sayfalarının linkinin yer almasını sağlayabilirler. Her kahvehaneye en az bir internetli bilgisayar kurulmasına bakalım. İnsanlarımız boş boş sigara içip oyun oynamasınlar, siber dünyadan gerçek hayatın içine girsinler. Kahvehaneler için de müşteri cezp eder olur. Çeşitli gazete ve haberleri okurlar. Evlerde olsun. Bahsetmiştim şimdi Bilgisayar ve internet televizyondan ve cepten çok çok ucuz. Çocuklar ve anne babalar için de daha da gerekli.  Birkaç yıla kalmaz olur da geç kalınmasın.

 

Hayata dair Çubuklunun yaşadığı her şey paylaşılabilir. SİZİN KÖŞENİZ sayfasında farklı konulardaki makale ve denemelerinizi yayınlatabilirsiniz. ŞİİR köşesi oluşturulabilir. Burada kendi yazdığınız şiirlere veya çok sevilen anonimlere yer verilebilir. TÜKETİCİ KÖŞESİ istersiniz, kurum ve kuruluşlarla ilgili şikayet ve dileklerinizi dile getirebilirsiniz. Düğün ve nişan tarzı sevinçli duyuru ve haberlerinizi, davetlerinizi SEVİNCİMİZ adlı bir köşede paylaşabilirsiniz. Bu konularda biraz da sizler yol gösterici olun. Acı haberlerimizi Vefat haberleri olarak arkadaşlarımız vermeye çalışıyorlar, atladıklarına yardımcı olabilirsiniz. Bunlar halkımızın kaynaşması hususunda önemlilik arzeden konular. 

 

İnternet haber ve duyuruları hem aktif hem de sabit olduğu için daha etkili olacaktır. Şehir dışındaki pek çok Çubuklu dostlarımız da sitemizi yakından takip ediyorlar. Aylar öncesinin yayınlanmış haber ve yazılarına yorumlar eklenebiliyor. Kendi adıma rahatlıkla söyleyebilirim her fırsatta kendi yazılarıma, diğer yazarlarımızın yazılarına ve haberlere eklettiğiniz tüm yorumları severek ve dikkate alarak okuyorum. Bu yorumlar sizin duygu ve düşüncelerinizi doğrudan yansıtan yorumlar olduğu için çok önemsiyorum. Hatta bazılarınız belki çok yakından tanıdığımız dostlarımızsınız ve incitmemek için başka ad kullanıyorsunuz. Hiç önemli değil başka isim kullanmanız. Önemli olan gerçek duygu ve düşüncelerinizi dile getirmenizdir. Dikkat etmeniz gereken husus, ahlaka adaba ve yasalara aykırı, kişilerin şahsını rencide eden eylem tarzında yorum yapmamanızdır.

 

İlçemizin yaşama dair güzelliklerde daha da ileriye gitmesi adına, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitim, teknoloji, sanayi ve ticaret ile sportif etkinlerimizde interneti en üst seviyede kullanmaya gayret edelim. Bilgisayarın sadece daktilo olmadığını herkes anlamalı artık. Bir yılda gördük ki CubukHaber gerçekten toplumumuzun birlikteliği ve paylaşımı adına, duygu ve düşüncelerin paylaşımı adına hepimiz için etkili ve önemlidir. Bu nedenle hepimize mal olmuş bir Siber Çubuk İlçesi"ne hepimiz sahip çıkalım. Siber dünyada pek çok bakımdan hak ettiği yeri kazandıralım. Kısa süreli değil uzun vadeli olduğunu gösteren arkadaşlarımızla birlikte olalım. Çubuk insanları için bilgilendirme ve paylaşımda daha fazlasını nasıl yaparız ona bakalım.

 

Kendi adıma, CubukHaber"de emeği geçen editörümüz ve ortakları ile düşüncelerini esirgemeyen yazarlarımıza, haber ve duyurularını esirgemeyen değerli halkımıza ve tabiî ki hiçbir konuda bizi yalnız bırakmayan siz değerli okuyucularımıza yürekten teşekkür ediyor, Siber Çubuk İlçesi"nin daha ileriye hep birlikte gitmesini temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar