Erken öten horozu keserler

Erken öten horozu keserler

Yazarımız Erbay Kücet'in yaklaşan yerel seçimlerle ilgili yorumu....

Yerel seçimlere normal şartlarda altı aydan fazla süre var. Ancak siyasette kısa süre olarak bilinen aylar çabuk geçiveriyor. Partilerin aday adaylarını ince eleyip sık dokuyacakları görülüyor. Kıran kırana geçecek olan yerel seçimlerde partiler tüm güçlerini orantılı veya orantısız kullanmayı deneyerek yerelde iktidar partisinin kalelerini ele geçirme çabası içinde olacaklar gibi. Ancak Ergenekon"dan çıkış sonrası nasıl bir seçmen profili çizileceği de ortada.


Ülke genelinden çok bizi yerel konuda en çok Çubuk ilgilendiriyor değil mi? Hem okur kitlemize saygıdan hem de ekmek yediğimiz yöremizden hatta evlendiğimiz Çubuk ilgilendirmeyecek de neresi ilgilendirecek bizi. Altındağlısın seni orası ilgilendirir diyenleri de duyar gibiyiz. Ancak bazıları kızsa da beni Çubuk ilgilendiriyor. Emekli olunca kızmazsanız enişteniz olarak sizlerle yaşamayı düşünüyor olmayabilir miyiz acaba? Nasıl cümle kurdum ben anlamadım. Anlayanlar yakına geliversinler ne çıkar.



Evet, genelden özele hatta çok özele geçecek olursak Refik Bayram kardeşimizin kendi sitesinde ve dahi kendi köşecağzında zikrettiklerine bir göz atalım dedik. Hani Haberçubuk"tan habersiz Çubuk Haber"li kalmasın be yav.



Çok önemli ve Flaş haber ise Sirkelinin mevcut belediye başkanı kardeşimizin Çubuk için aday adayı olacağını açıklamasıdır. Süleyman Haksever"den sonra resmen kendi ağzından aday adaylığını açıklayan isimlere Mehmet Yurtseven"i de ilave edelim. Bu kazan çok su taşır gibi. Anaların ne başkan aday adayları doğurduğunu cümle âlem gibi bizler de biliyoruz nitekim.



Refikimiz Bayram kardeşimiz Çubuk"un kulislerini sanırım kahvehanelerden ve diğer sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleriyle istişare ederek kaleme almış olmalı. Yazısında siyasette sıcak saatleri anlatırken bazılarına soğuk duş etkisi yapacak ifadeleri kullanmaktan da çekinmemektedir. Bayram"ın kendi üslubudur saygı duyarız. O da duyduklarını anlatarak ibrenin Ak Parti adaylarından yana olduğunu ve bunun doğal sonucu olarak Ak Parti adayı kim olursa başkanlık yarışını da onun göğüsleyeceğini ifade ederek bazı isimler hakkında kendi yorumunu yapmakta ve şöyle söylemektedir: “Çubuk'ta AKP'den Belediye Başkanlığına aday adayı olarak isimleri zikredilen, Lokman Özden, Hasan Coşkun, Bahri Yılmaz, Durali Balcı, Kadir Pehlivan, Mustafa Özden, Şahap Topçu, İsmail Türkoğlu, Mehmet Kuzal, Ekrem Erdoğan ve Yusuf Koca'nın bu dönemde AKP'den aday adayı olacakları konuşuluyor. AKP'den ihraç edilen Belediye Başkanı Adem Tuğluca ise kendinden gayet emin bir şekilde AKP'ye geri döneceğini ve tekrar adaylık için yola çıkacağını söylüyor. İlçe Başkanı Tuncay Acehan'ın adı belediye başkanlığı için konuşulsa da, Acehan'ın göreve geldiği ilk günde belediye başkanlığı gibi bir düşüncesinin olmadığını açıkça beyan etmesi ve İlçe başkanlarının aday olamaması aday adayı olmayacağını gösteriyor. AKP'den Nuh Öztürk ve Erbay Kücet'in isimleri aday adaylığı için geçse de bu kişiler aday, adayı olmadıklarını kamuoyuna açıkladılar. İlerleyen günlerde özellikle iktidar partisi AKP'den daha başka aday, adaylarının çıkması bekleniyor. Yine kamuoyunda dolaşan bir habere göre AKP'nin bu adayların dışında Ankara'dan Çubuk'lu olmayan yüksek makamdaki bir bürokratı Çubuk belediye başkanlığı için hazırladıkları da konuşuluyor.”



Ne diyelim? Refik"imiz kardeşimiz böyle yazmış. Şimdi oturup itiraz mı edelim. Çubuk için benim de bazı isimlerim var. Onları şimdi söyleyerek yıpranmalarını istemem. Zamanı ve zemini gelince zikredip yanlarında olacağımız isimleri de açıklarız.

Şimdi bu sözlerimizden eski bir dostumuz alınganlık gösterip bizi aramazsa şaşarım. Erbay Kücet mi? Bu konudaki görüşlerini daha söylemedi. Şu anda seyretmekle meşgulüz. Zaman, zemin ve imkânlar önemli. Şurasını açıklıkla ifade edebiliriz ki “Erken öten horozu keserler”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum