Ybü Sağlık Bilimleri Fakültesi Çubuk'a Taşınacak

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin, gelecek akademik yıldan itibaren üniversitenin Çubuk yerleşkesine taşınmasının palanlandığı bildirildi.

YBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami AkkuşGazi Üniversitesi tarafından YBÜ'ye devredilen Çubuk yerleşkesinde bölüm başkanlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Akkuş, sağlık bilimleri fakültesinin tüm bölümleriyle 2016-2017 akademik yılından itibaren Çubuk yerleşkesinde öğretime başlayacağını söyledi.

Akkuş, fakülte bünyesinde hemşirelik, beslenme ve diyetisyenlik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, spor, çocuk gelişimi ile sağlık hizmetleri yönetimi bölümlerinde öğretim verildiğini dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Bütün bölümlerimizi inşallah seneye buraya alacağız. Toplam 600-700 civarında öğrencimiz olacak. Hemşirelik ve fizyoterapi öğrencilerimiz stajlarını burada hastanede yapacaklar. Burası bizim açımızdan çok güzel bir kampüs. Sağlık meslek yüksekokulumuz da burada bulunuyor, Sağlık Bilimleri Fakültemizi de buraya alarak ikisini bir arada toplamış olacağız. Bizim buraya gelmemiz inşallah bize ve ilçeye çok katkısı olacak. Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'nin eski binasının da boş durduğunu öğrendik. Orasını da fakültemiz için istemeyi düşünüyoruz. Bize verildiği taktirde orasını da uygulama merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

1504 Kep, Tek Bir Hedef: Bilim Kenti Çubuk
ÇUBUK’TA MEZUNİYET COŞKUSU: AYBÜ’LÜ 1504 ÖĞRENCİ KEP ATTI!
Çalıştığı Üniversiteden Mezun Oldu: Azmin ve Kararlılığın İlham Veren Hikâyesi
ÇUBUK’TA KORODAN MÜZİK ZİYAFETİ: ŞEF AHİZER ÖZBEK YÖNETİMİNDE MUHTEŞEM GECE!
TİYATRO OYUNUNA DAVET…