Muhasebeciler Ticaret Lisesinde Öğrenciler İle Buluştu

Ankara Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Koç, Çubuk Ticaret Meslek Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.



"MUHASEBECİLİK ÜÇ ÖNEMLİ MESLEKTEN BİRİDİR"



Çubuk Ticaret Meslek Lisesinin bu haftaki söyleşi konuğu, Ankara Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Koç'tu. Disiplin kurulu üyesi Hayrettin Çelik ve Haksız Rekabet Kurulu Bşk. Yardımcısı Necdet Şahin'in de eşlik ettiği, öğrencilerle söyleşi programı Çubuk Ticaret Meslek Lisesi salonunda yapıldı.
 


Muhasebe bölümü ve 9. Sınıf öğrencilerinin katıldığı söyleşiye, Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Fevzi Elvanoğlu, Mesleki Eğitim merkezi Müdürü Mehmet saat ile ilçemiz Mali Müşavir ve Muhasebecilerinden Nuh Öztürk, Ayhan Şanal, Turan Usta, Hakan Köse, İlhan Kılıç, Selahattin Türkdağ, Süheyla Kıymet, Erhan Kuşçu, Serdar Özbek, Mehmet Kayabaşı, Emrah Şen, Tuncay Korkmaz ve İlyas Bozkurt katıldılar.



Okul Müdürü Müslüm Demir'in açılış konuşması ile başlayan söyleşi, Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Fevzi Elvanoğlu'nun vergi konulu konuşması ile devam etti. Ankara Muhasebeciler Odası Başkanı Mehmet Koç muhasebe mesleğinin tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında, öğrencilere; 'arkadaşlar hedefinizi muhasebe elemanlığı değil, mali müşavir ve muhasebecilik olarak belirlemelisiniz. Bu nedenle mutlaka bir fakülte kazanmak zorundasınız.' dedi. Ticaret Meslek liseleri ile muhasebeci ve mali müşavirlerin sürekli bir dayanışma ve iletişim halinde olmaları gerektiğini vurgulayan Mehmet Koç Kendisinin de Ticaret Lisesi mezunu olduğunu söyleyerek; 'geleceğin meslekleri arasında üç önemli meslek dalından birisi muhasebeciliktir' dedi. Öğrencilerin soru ve cevapları ile süren söyleşinin sonunda, Çubuk'ta ki mali müşavir ve muhasebeciler adına Turan Usta'da bir konuşma yaparak, öğrencilerin bir meslek sahibi olmalarının önemine vurgu yaptı.



Program bitiminde Mehmet Koç'a okul müdürlüğü tarafından çiçek ve Çubuk Belediyesinin Hazırlamış olduğu Çubuk kitabı takdim edildi.



Mehmet Koç daha sonra, katılımcı Muhasebeci ve Mali müşavirlerle mesleki sorunların paylaşıldığı bir toplantı yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Çubuk'ta hafızlık icazet töreni düzenlendi
Çubuk'ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk E-Spor Merkezi'ni açtı
Çubuk'ta Gönüllü Kadınlar Filistinli Çocuklar İçin Oyuncak Yapıyor
Çubuk'ta öğretmenler yemekte buluştu