Kültürel Etkinlikler İşbirliği Protokolü İmzalandı

Çubuk’ta eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerin tek bir noktada yürütülmesi için Çubuk Belediyesi, İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu arasında “Kültürel etkinliklerde kurumlar arası işbirliği” adlı protokol imzaland

Çubuk’ta eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerin tek bir noktada yürütülmesi için Çubuk Belediyesi, İlçe Mille Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu arasında “Kültürel etkinliklerde kurumlar arası işbirliği” adlı protokol imzalandı.

Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği’ne ait yöresel yemekler lokantasında yapılan kahvaltıda bir araya gelen kurum ve kuruluşlar, oluşturulan protokole göre, eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerin alanında planlanan çalışma ve hizmetleri karşılıklı işbirliği içerisinde yürütecek.

Toplantı, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan, İlçe Müftüsü Bilal Kara, Çubuk Dernekler Başkanı Recep Taş, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Aysel Neşeli, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk Platformu Başkanı Şuayip Yaman ve İlçe Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Turgut Meydan katılımıyla gerçekleştirildi.

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, konuşmasında “Eğitimde kurumlar arası işbirliği ile Çubuk’ta neler yapılabilir düşüncesinden hareketle yola çıktık. Çubuk’ta eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerin adına yaptığımız tüm güzel işleri işbirliği içinde yapıp, ortak akıl ile hareket edersek daha iyi sonuçlar alırız. Çubuk’un ve geleceğimizin yani çocuklarımızın buna ihtiyacı var” dedi.

Çubuk Belediyesi olarak kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arası işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Acıelma, “İlçedeki birçok sorunu ancak kurumların karşılıklı eşgüdümü ve işbirliği ile çözülebilecek sorunlardır. Bugüne kadar kurumların bir birbirlerinden ayrı ve kopuk yapıla etkinlikleri tek bir noktadan ve birlikte yapmalarını sağlayarak, tüm ilçe halkını etkinliklere dahil etmek hedeflerimiz arasındadır. Bizim esas niyetimiz ilçede birlikteliği sağlayarak problemleri kaynağında çözebilmek. Bu proje kapsamında gençlerimizi sıkıntılı ortamdan korumak, sporun yanında bu yavrularımıza sinema, tiyatro ile milli ve manevi değerlere saygı örf, adet, gelenek, görenek gibi konularda eğitimler vermek istiyoruz” diye konuştu.

İlçede başlatılan çalışma hakkında bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Arslan,  “İlçemizdeki sıkıntıları, problemleri hep birlikte çözerek büyük çapta sıkıntıları çözeceğimizi düşünüyoruz. İlçemizdeki kurumlarla birlikte kurguladığımız bir sistem için bir İşbirliği Protokolü imzaladık. İnşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

 İşbirliği ve eşgüdümün tüm alanlarda yürütülmesi gerektiğini belirten İlçe Müftüsü Bilal Kara, “Böylesi bir işbirliğini Çubuk’ta başlatmak istiyoruz. Yalnızca konferans ve eğitim çalışmaları alanlarında değil, diğer alanlarda da örnek çalışmalar başlatabileceğimize inanıyorum. Ben kurmuş olduğumuz ilçe komisyonun hayırlara vesile olmasını Yüce Allah‘dan niyaz ediyorum. ’’ şeklinde konuştu.

Ortak bir akıl ile yola çıktıklarını kaydeden Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, “Güçlerimizi birleştirerek ortak akıl ortaya çıkaracağız. Biraz önce konuşmasında Milli Eğitim Müdürümüz ortak noktalara parmak bastı. Dolayısı ile yaşayan herkes görüyor ki dertlerimiz müşterek, onun için müşterek dertlerimizin üzerine kolektif akılla birlikte gideceğiz. Böyle bir ortak çalışmanın içerisinde olmaktan ben şahsen çok mutluyum” diye konuştu.

Konuşmaların sonunda ilçede kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin ortak yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Çubuk'ta hafızlık icazet töreni düzenlendi
Çubuk'ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çubuk E-Spor Merkezi'ni açtı
Çubuk'ta Gönüllü Kadınlar Filistinli Çocuklar İçin Oyuncak Yapıyor
Çubuk'ta öğretmenler yemekte buluştu