Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Tanrıvermiş, küresel ekonomik krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçlerin olacağını savundu.
Türk Kooperatifçilik Kurumu tarafından, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki Atatürk Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.
Doç. Dr. Tanrıvermiş, krizin dünyaya ve Türkiye"de tarıma etkileri hakkında bilgi verdi. Türkiye"nin bu küresel krizden birebir etkilendiğini belirten Tanrıvermiş, özelliklede tarım sektöründe ülkenin fakirleştiğini savundu. Türkiye ekonomisinin uluslararası hedeflerinden saptığını da ileri süren Tanrıvermiş, şunları söyledi:"Krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçler olacaktır. En önemlisi de ülkemizde herkesin önümüzdeki ilk üç ayı borçlanarak geçimini sağlamasıdır. Ülkemizde ciddi sosyal ve iktisadi politikaya ihtiyaç vardır. Küresel krizden kurtulabilmek için tarımı da içerisini alacak ciddi bir ekonomik paket hazırlanmalıdır.
Kriz kırsaldan kente büyük göç yaratabilir
Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI…
ÇUBUK’TA ‘YAZA MERHABA’ COŞKUSU: Kursiyerler Gönüllerince Eğlendi!
Nüfus Kütüğünde Çubuk Rüzgarı: Ankara'da "Çubukluyum" Diyenlerin Sayısı Belli Oldu!
ÇUBUK KARAGÖL DOĞASEVERLERİN AKININA UĞRUYOR: "BURASI GERÇEKTEN BİR DOĞA HARİKASI"
‘10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI’NI KUTLADIK…