Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Tanrıvermiş, küresel ekonomik krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçlerin olacağını savundu.
Türk Kooperatifçilik Kurumu tarafından, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki Atatürk Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.
Doç. Dr. Tanrıvermiş, krizin dünyaya ve Türkiye"de tarıma etkileri hakkında bilgi verdi. Türkiye"nin bu küresel krizden birebir etkilendiğini belirten Tanrıvermiş, özelliklede tarım sektöründe ülkenin fakirleştiğini savundu. Türkiye ekonomisinin uluslararası hedeflerinden saptığını da ileri süren Tanrıvermiş, şunları söyledi:"Krizin etkisiyle önümüzdeki günlerde kırsaldan kente büyük göçler olacaktır. En önemlisi de ülkemizde herkesin önümüzdeki ilk üç ayı borçlanarak geçimini sağlamasıdır. Ülkemizde ciddi sosyal ve iktisadi politikaya ihtiyaç vardır. Küresel krizden kurtulabilmek için tarımı da içerisini alacak ciddi bir ekonomik paket hazırlanmalıdır.
Kriz kırsaldan kente büyük göç yaratabilir
Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesindeki konferans salonunda "Küresel Krizin Kooperatifçilik Üzerine Etkileri" konulu panel düzenlendi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Çubuk Şoförler Odası’nda Güven Tazelendi: Başkan Fatih Raşit Neşeli Yeniden Seçildi
Çubuk’ta Esnafın Birliği Güven Tazeledi: Satılmış Koçak Yeniden Başkan!
ANAHTAR PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANI YÜKSEL KARAKURT: "SU SAVAŞI DEĞİL, AKILCI ÇÖZÜM İSTİYORUZ!"
UKOME VAR, OTOBÜS YOK: YUKARI ÇAVUNDUR ULAŞIMDA YOK SAYILIYOR
Karagöl’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı