Hedef Belirlemeden Atış Yapmayın

Sayın okurlarım, güzel Çubuk"un güzel insanları

Dünyada değerlendirilmeyen potansiyel kadar ziyan olan bir şey yoktur. Hayatınızı  gözden geçiriniz, şimdiye kadar hedeflediğiniz, uğruna çabalar harcadığınız ve kendinizi adadığınız neyi gerçekleştiremediniz?

Hedefinize ulaşmak için önce onu çok açık bir şekilde belirleyin ve bu hedefinizi yazın ancak hedefinizi yazarken olumlu cümleler kullanın. Hedefiniz yoksa sahip olduğun potansiyelin de hiçbir anlamı yoktur.

 

İçinde bir timsah dolaşan havuzun etrafını yüzlerce kişi doldurmuştu. Havuzun bir ucundan diğerine yüzerek geçene, büyük bir ödül verilecekti. Ancak hiç kimse bu tehlikeli denemeyi göze alamıyordu. O sırada biri havuza atladı ve can havliyle yüzerek timsaha yakalanmadan karışı kıyıya çıktı.

Tüm televizyon muhabirleri ve gazeteciler onunla röportaj yapmak için yarışırken, genç adam büyük bir kızgınlıkla birisini arıyordu. Ona kimi aradığını sorduklarında şöyle cevap verdi:

-Beni havuza iteni!..

 

 

“Hedeflerinizi Yazın. Kalem Aklın Dilidir”

 

Küçük Değişikliklerle Değişimi Yakalayın

 

Bir işin delisi oldunuz mu, artık o sizin damarlarınızda dolaşmaya başlar. Günde 24 saat onunla meşgul olursunuz. Aynı âşıklar gibi. Hayata ve insanlara karşı yepyeni bir bakış açısı geliştirmenizi ve daha önce varlığından bile haberdar olmadığınız yeteneklerinizi keşfetmelisiniz. Hayatın tadını da böylece çıkarmaya başlarsınız.

Dostlarım kişisel gelişiminize önem veriyorsanız, bunun ilk basamağı değişimdir. Değişim, asla zannedildiği kadar zor değildir. Değişim dünyada değişmeyen tek şeydir. Değişimin kontrollü ve ölçülebilir olması için önce kendimize hedefler belirlemeliyiz.

 

Bir şeyi gerçekleştirmeye olan arzumuz üç basamakta incelenebilir. En alt basamağın adı “dilek”tir. Örneğin bir sinemaya gitmek istemek veya bir parkta oturarak havuzu seyretmek bir dilektir. Eğer biz arzu ettiğimiz şeye, bir sinemaya gitmek kadar önem veriyorsak bunun gerçekleşmesi çok zordur. Dilek durumunda olan bir arzunun gerçekleşebilmesi için önce bunun “istek” basamağına çıkması gerekir. İstek basamağına çıkmış olan bir arzu artık bizim tarafımızdan ciddi ciddi gerçekleştirilmesi düşünülen bir hedeftir. Bu mertebeye yükselmiş bir hedefin gerçekleştirilmesine tarafımızdan yatırım yapılmaya başlanır. Beyin hücrelerimizin otoyol yapımına katkıları artmış, geceleri daha az uyumaya başlamışızdır. Bu basamakta hedefimize giden nöron otoyolun gerçekleştirilmesi ihtimali daha kuvvetlidir. Ancak hedefimizin gerçekleştirilmesini kesin olarak istiyorsak bir basamak daha atlamalıyız. Üçüncü basamağın adı “adanmak” tır. Adanmanın en basit tarifi bir işin delisi olmaktır.