HAYVANCILIK OSB'DE ÇALIŞMALAR DEVAMEDİYOR

Ankara’nın hayvancılık politikasını değiştirecek ve vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki altyapı çalışmaları devam ediyor.

İlçe Kaymakamı Cemal ŞAHİN, firma yetkilileri ve kontrol ekibi ile birlikte oluşan Heyet, Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki inşaat alanında incelemede bulundular.

Çubuk ilçesi Mutlu köyündeki Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşaatı ve halen devam eden altyapı çalışmaları durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Şahin, “Projenin hayata geçirilmesiyle yaklaşık 255 hektarlık alanda Organize Hayvancılık Bölgesi kurularak, dağınık vaziyette bulunan ve yerleşim merkezlerinin içinde kalmış ahırlar burada toplanacak. 20.000 hayvanın barınacağı 99 ahırın inşaatına en kısa sürede başlanacak” dedi.

 Bölgede yarı açık sistemle toplanacak gübrelerin enerjiye dönüştürüleceğini vurgulayan Şahin, “Bölgenin inşaatları tamamlandığında Ankara’nın hayvancılıkta Türkiye’nin politikasını belirlemede çok önemli bir yeri olacak. Geleceğin reçetesi tarımdır, hayvancılıktır. Ankara’nın tarım ve hayvancılık bakımından daha etkili hale gelmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Çubuk İMDER’den Ankara’da Güçlü Temaslar: ATO ve Ankaragücü’ne Ziyaret
ÇUBUK İMDER BAŞKANI NEŞELİ’DEN SERT TEPKİ: "O ELİ KIRACAK KUDRETE SAHİBİZ!"
Çubuk’ta Ulaşım Ücretlerine Zam: Yeni Tarife 1 Ocak 2026’da Başlıyor
Müteahhitler Konuştu, Çubuk’un Geleceği Masaya Yatırıldı
Çubuk'taki "Ürün İşleme Tesisi" hızla yükseliyor