Çubuk’un turizm üssü olmasını hedefliyoruz

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk’u turizm üssü haline getirmek istediklerini ve bu noktada ilçenin potansiyellerini ön plana çıkaracaklarını söyledi.

Üllkemizde her yıl, 15 - 22 Nisan tarihleri arasındaki haftanın ‘Turizm Haftası’ olarak kutlandığını dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Çubuk’u Ankara’nın turizm üssü haline getirmek hedefleri arasında olduğunu söyledi.

Önümüzdeki görev süresi içerisinde ilçenin yöresel değerlerini ön plana çıkarmak istediklerini kaydeden Başkan Acehan, ’’Sahip olduğumuz doğal güzelliklerinin yanında, yöresel, kültürel ve coğrafi zenginlikleriyle Ankara’nın turizm üssü olmayı ilçemiz için hedef seçtik. İnşallah 38. Turizm Haftası bu noktada bir başlangıç olur’’ dedi.

Geçmişte Çubuk’un Ankara’nın önemli mesire alanı olduğunu hatırlatan Başkan Acehan, şunları söyledi:

’’Çubuk’un yöresel değerleri var. Çubuk eskiden Ankara’nın çok önemli bir mesire alanıydı. Çubuk önceden hafta sonları Ankara’dan gelen insanlarla dolar taşar ve ilçemize gelenler buradan etini, turşusunu, bazlamasını, bulgurunu, yününü, balını, peynirini, tereyağını, sebzesini, meyvesini alır giderlerdi. Gerçektende bizler o günleri özlüyoruz. Sadece festivalle 4 gün Çubuk’u doldurmak ilçemiz için ekonomik bir yeterlilik değildir. Beypazarı’nın yaptığı gibi Çubuk’un otantik değerleriyle birlikte Turizm üssü bir mesire alanı ve Ankara’nın damak tadına hitap eden yöresel yemekleriyle inşallah gündeme getirmek için çalışacağız. ‘’

-Agat taşını uluslararası platforma taşıyacağız.

Çubuk Turşu’su nasıl bir marka haline geldiyse Çubuk Agat taşını da aynı şekilde uluslararası platforma taşımak istedikleri vurgulayan Başkan Acehan, ’’Çubuk Turşusunun yanında Çubuk Agat taşımız var. Bu yarı değerli taşta bizim için çok önemlidir. İnşallah önümüzdeki süreçte agat taşının çıktığı alanı maden işleri genel müdürlüğü vasıtasıyla kayıt altına ve koruma altına alacağız. Burada o taşı işleyerek yarı değerli süs taşı olarak, uluslararası taş piyasasının gündemine getireceğiz. Bununla alakalı önümüzdeki günlerde çalışmalarımız olacak’’ diye konuştu.

-Çubuk Vadisi turizme kazandırılacak

Çubuk ilçesinin Çubuk Çayı ile var olduğunu ve Çubuk Çayı ile şekillendiğini hatırlatan Başkan Acehan, ’’Benim hayalim, Çubuk Vadisi projesidir. Milyonlarca yıldan beri bu doğada akan Çubuk çayının etrafında Çubuk şekillenmiş. Çubuk çayı var olduğu için Çubuk İlçesi var. Çubuk Çayı’nın ilçemizin en büyük doğal değeri olduğuna inanıyoruz. O doğal değerin etrafında, sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla, mesire alanıyla Ankara’ya hitap edecek. Vadinin 6 kilometrelik bir bantta etrafını da kent ormanı yaparak, harika bir vadi meydana getireceğiz. İlk adımımızı buradan atacağız. Yıllarca bu vadide sabah yürüyüşler yaptım. Benimde hayran olduğum bir bölgedir o vadi. O vadiyi inşallah doğallığı ile Çubuklulara ve Ankaralılara kazandıracağız’’ dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş mazbatasını aldı
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, Şehit Ailesini Ziyaret Etti
Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, çiçek göndermek yerine Terör Mağdurları Derneği'ne bağış yapılmasını istedi
İYİ PARTİ ÇUBUK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AV. KORHAN MERKİ PROJELERİNİ AÇIKLADI...
AKŞENER, ESNAF ZİYARETLERİNDE “OCAĞINIZA DÜŞTÜK” DİYEREK OY İSTEDİ...