Çubuk'ta turşu üreticileri denetlendi

Çubuk'ta turşu üreticilerine yönelik denetim gerçekleştirildi.

Coğrafi işaret belgesine sahip Çubuk turşusunun üretiminde kalite ve hijyen standartlarının korunması amacıyla ilçede turşu üretimi ve ticareti yapan iş yerleri denetlendi.

Denetim, Çubuk Belediyesi Plan ve Proje, Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlükleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Gıda Teknolojisi Programı öğrencilerinden oluşan ekip tarafından 27 farklı adreste gerçekleştirdi.

İşletmelerin hijyen koşulları, ürünlerin saklama şartları, pH değeri ve tuz oranı incelendi ve eksiklik tespit edilen iş yerlerine tutanak tutularak, gerekli iyileştirmelerin yapılması için bir hafta süre verildi.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, turşunun hem ilçeye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını, bu yüzden kaliteden ödün verilmemesi için denetimleri sıkı tuttuklarını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Çubuk'taki "Ürün İşleme Tesisi" hızla yükseliyor
Çubuk’a 500 Yeni Sosyal Konut Geliyor! Başvurular 10 Kasım’da Başlıyor
Çubuk’un Müteahhit ve Emlakçıları Bu Olayın Dışındadır”
Memurun Dikkati Çubuk’ta 100 Milyonluk Çeteyi Çökertti
Hemşehrimiz Mustafa Bakır’a Müteahhitler Derneğinden Ziyaret