Çubuk'ta Tarım Arazisi Korunması Ve Arazi Toplulaştırma İşlemi Sürüyor

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, ilçedeki tarım arazilerinin korunması, kullanılması ve arazi toplulaştırma işlemleri ihalesinin yapıldığını ve uygulama işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Metin, yaptığı açıklamada, tarım arazilerinin korunması, kullanılması ve arazi toplulaştırmasına ilişkin tüzüğün yürürlükten kaldırmasına rağmen, Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğin yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Son zamanlarda sosyal medyada tarım arazisikorunması ve arazi toplulaştırma işlemlerinin sona erdiğine ilişkin haberlerin yer aldığına dikkati çeken Metin, şunları aktardı:

"Çubuk'taki tarım arazilerinin korunması, kullanılması ve arazi toplulaştırma işlemlerinin ihalesi yapıldı ve uygulama işlemleri devam ediyor. 29 Haziran 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırılmasına İlişkin tüzük yürürlükten kaldırıldı. Ancak halihazırda Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren Arazi Toplulaştırma ve Uygulama Yönetmeliği yürürlüktedir. Ayrıca tapulardaki şerhlerle ilgili herhangi bir işlemde yapılmamıştır. Ancak bundan sonra bu işlemlerin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğütarafından yapılmaya devam edileceği söylendi. Bizim buradan vatandaşlarımıza önerimiz son dönemde sosyal medyada çıkan toplulaştırma işleminin iptal edildiği ve tapu şerhlerinin kaldırıldığına ilişkin haberlere ve söylentilere itibar etmemeleridir."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri

Çubuk Şoförler Odası’nda Güven Tazelendi: Başkan Fatih Raşit Neşeli Yeniden Seçildi
Çubuk’ta Esnafın Birliği Güven Tazeledi: Satılmış Koçak Yeniden Başkan!
ANAHTAR PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANI YÜKSEL KARAKURT: "SU SAVAŞI DEĞİL, AKILCI ÇÖZÜM İSTİYORUZ!"
UKOME VAR, OTOBÜS YOK: YUKARI ÇAVUNDUR ULAŞIMDA YOK SAYILIYOR
Karagöl’de Sarıkamış Şehitleri Anıldı