Çubuk'ta okçuluğa ilgi arttı

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Murat Arıöz, ilçede okçuluk sporuna ilginin arttığını bildirdi.

Arıöz, yaptığı açıklamada, Çubuk'ta tek sporcu ile başlanan okçuluk kursunun gider daha fazla ilgi gördüğünü belirtti.

Yoğun talep nedeniyle kurs sayısını ikiye çıkardıklarını dile getiren Arıöz, "İlçemizde okçuluk kursuna ilgi arttı, 20 sporcu olan kapasitemizi 50’ye çıkarmak zorunda kaldık. İlk sporcularımızdan İbrahim Yıldız’ın aldığı altın madalya, talebi bir anda artırdı." dedi.

Araöz, artan bu ilgiyle ilçeden milli sporcular yetişeceğine inandığını ifade eden Arıöz, "Kısa sürede ilçemizden İbrahim Yıldız gibi başarılı sporcularımız çıktı. Ankara’da Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvalarda birincilik ve ikincilik elde etti. İbrahim Yıldız’a geleceğin milli sporcusu olarak bakıyoruz. İlginin bu kadar kısa sürede artması Yıldız’ın elde ettiği başarının yanında televizyondaki bazı dizilerin de etkisi olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Çubuk'ta yetişen madalyalı okçu İbrahim Yıldız ise okçuluğa tarihi dizilerden görerek duyduğu merakla başladığını belirterek, antrenmanlara düzenli olarak devam ettiğini ve ileride Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek istediğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

ATV ANA HABER'DE ÇUBUKLU JUDOCULARIN AVRUPA ZAFERİ
Çubukspor FK’dan Geleceğe Yatırım: İki Genç Yetenek Kadroda
Çubuk’ta Profesyonel Kick Boks Gecesi: Heyecan ve Mücadele Ringde Zirve Yaptı
Kuzey Ankara Futbol Turnuvası Başlıyor
Çubuk’ta Uluslararası Satranç Heyecanı Sona Erdi