Çubuk'ta "İsrafı Önleme ve Çevre" semineri

Çubuk'ta "İsrafı Önleme ve Çevre" konulu seminer verildi.

Yukarı Çavundur Güzelleştirme Eğitim ve Kültür Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen seminere, Mhp Eski Afyon Milletvekili Müjdat Kayayerli,Ankara Seymen Ocağı Derneği Başkanı Necmettin Palacı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müşaviri Mehmet Akça, Bosna Hersek Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Mevlüt Özdemir, Toplum Geliştirme Derneği Başkan Yardımcısı Deniz Kakanas ve mahalle sakinleri katıldı.

Kakanas, seminerde yaptığı konuşmada, hem çevreyi korumanın hem de israfı önlemenin önemine işaret etti.

Çağımızın önemli sorunlarından birinin ihtiyaç fazlası tüketim olduğunu vurgulayan Kakanas, bunun toplum üzerinde maddi ve manevi kayıplara yol açtığını kaydetti.

Tasarruflarla neler yapılabileceğini anlatan Kakanas, "Günümüzde insanlar bilinçli ya da bilinçsiz olarak ihtiyaç fazlası tüketmeye başladılar. İsraf adeta çağımızın vebası galine gelmiştir. İhtiyaç fazlası tüketim alışkanlıklarının giderilmesi halinde temel besin kaynaklarından ve asgari yaşam şartlarından yoksun olarak yaşamak zorunda kalan bir insan dahi kalmaz. Buradan sağlanacak tasarruflarla ülke ekonomisine büyük katkı sağlanırken, önemli yatırımlar dahi yapılabilir." diye konuştu.

Seminerin sonunda Ankara Seymen Ocağı Başkanı Necmettin Palacı ve ekibi tarafından Ankara yöresi halk oyunlarından örnekler sunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ...
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 105. YILDÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ...
Çubuk'ta 1000 kişilik iftar çadırı kuruldu
Çubuk'ta Süleyman Demirel Huzurevinde "tuz odası" hizmete açıldı
Vizyon Maskesiyle İsraf Savunulamaz: Taş Bina 6 Yıldır Neden Boş?