Atalay: Turşu Deyince Akla Çubuk Geliyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen '6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali'ne katıldı.

Çubuk"u ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, festival alanını gezerek, vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet etti. Festival alanında kurulan sahnede "Turşucular Yarışıyor" yarışmasını da seyreden Bakan Atalay, Çubuk"un artık bir marka olduğunu ve bunu daha da ilerletmesi gerektiğini söyledi.

Bu yıl 6"ıncısı düzenlenen Uluslararası Çubuk Kültür Festivali için festival alanına gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay"ı, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, yabancı konuklar ve vatandaşlar karşıladı. Yabancı konuk temsilcileri ellerinde kendi ülkelerinin bayrakları ile Türk Bayrağı eşliğinde Bakan Atalay"ı karşılarken, her biri ayrı ayrı çiçek takdim etti. Daha sonra Atatürk Parkında kurulan sahneye geçen Bakan Atalay, burada yerel sanatçılardan Ankaralı Yasin"in seslendirdiği Ankara havalarını dinledi. Konserin ardından "Turşucular Yarışıyor" yarışmasını seyreden Bakan Atalay, en güzel oynayan turşucu Fatih Kayahan"a hediyesini ve plaketini verdi.

Bakan Atalay, burada yaptığı konuşmasında her yörenin bir şekilde sembolü olduğunu Çubuk"un da sembolünün Turşu olduğunu söyleyerek,""Türkiye"nin neresine giderseniz gidin turşu deyince akla Çubuk geliyor. Gerçi adını Kültür olarak değiştirmişsiniz ama ben Turşu festivali diyorum. Turşu Çubuk"un sembolü olmuştur"" dedi

Yoğun programı nedeni ile festivale daha önce gelemediğini kaydeden Bakan Atalay, şehir dışından akşam geldiğini ve hemen festivale katılmak için Çubuk"a geldiğini ifade ederek,""Büyük bir festival yapıyorsunuz. Ankara"nın övünç kaynağısınız. Ben tekrar belediye başkanımızı ve kaymakamımızı böylesi güzel bir festival düzenledikleri için tebrik ediyorum"" diye konuştu.

Daha sonra yarışmaya katılan turşuculara katılım plaketlerini takdim etti. Tek tek kapasitelerini ve satışlarını soran Bakan Atalay, aldığı cevaplar karşısında, ""Maşallah büyük bir sektör olmuş Çubuk Turşusu"" dedi

Daha sonra festivalde kurulu bulunan stantları gezen Bakan Atalay, festival alanını gezen vatandaşlarla ve esnafla sohbet etti. Yoğun kalabalığın içerisinde yürümekte zorluk çekilirken, ziyaretçilere nereden katıldıklarını da soran Bakan Atalay, aldığı cevaplar karşısında şaşırdığını ifade etti. Çubuk Agat taşı işlemeciliği standını da ziyaret eden Bakan Atalay, taşlar hakkında bilgi aldı.

Festival alanında yapılan incelemenin ardından kendisine sorulan soruları cevaplayan Bakan Atalay, bu güne kadar Çubuklulardan en yüksek desteği aldıklarını söyledi. Verilen bu desteğe karşılık kendilerinin de Çubukluların kıymetini bildiklerini vurgulayan Bakan Atalay,"" Çubuk"un 2000 yılındaki halini hatırlıyorum. O tarihten bu güne ilçede önemli değişiklikler oldu. Ben Üniversite konusunda iftar yemeğinde Çubuklulara söyleyeceğimi söyledim. O süreç devam ediyor. Biz o gün söylediğimizin arkasındayız. Bu konuda kararlılığımız ve çalışmalarımız devam ediyor"" dedi

Festivali çok beğendiğini de söyleyen Bakan Atalay, festivali düzenleyen Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı"ya ve Belediye Başkanı Lokman Özdene teşekkür etti. Festivalin son akşamı olmasına rağmen çok büyük bir kalabalığın ve ticaretin olduğunu ifade eden Bakan Atalay,""Doğrusu ben bu festivali çok beğendim. Son akşam olmasına rağmen bu saatte binlerce kişi geziyor. Öyle ki festival için taam İstanbul"dan bile insanlar gelmiş. Ben görünce şaşırdım. Hem esnaf memnun, hem de vatandaş memnun. Ben buradaki turşucuları görünce gıpta ettim. Her şeyin turşusunu kurmuşlar. Artık oka dar çeşit geliştirmişler ki yumurtadan bile turşu yapmışlar. Çubuklular çok yaman kişiler. Organize Hayvancılık Sanayisi ile, Üniversitesi ile, yeni yol yapılmış yolu ile, Havaalanı ile Ankara"nın çok bereketli bir kenti burası. Tavuk eti pastırmasından sucuğuna, lezzetli etinden sebzesine, her şeyi ile Çubuk bereketli bir ilçe. Ben Çubuklulardan şunu istiyorum. Daha çok buranın ve ürünlerinin tanıtılmasını istiyorum. Biz bakın hafta sonunda yurt dışından misafirimiz falan geldiği zaman, nereye götüreceğiz diye düşünüyoruz. Bakanlar falan geliyor, eşleri için farklı bir program yapıyoruz. Nerelere götürelim diye düşünüyoruz. Çubuk"a has alış veriş yerleri ve yöresel ürünlerin yapıldığı yerler olursa ve bunlar birazda otantik bir ortamda olursa. Biz misafirlerimizi buraya getiririz"" diyerek, Çubukluların bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Bakan Atalay, konuşmasının ardından ilçeden ayrıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri

Çubuk'ta düzenlenen Ümmet İftarı'nda vatandaşlar bir araya geldi
ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET, MİNNET VE ŞÜKRANLA ANDIK...
Ankara Çubuk'ta Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programı düzenlendi
Çubuk Aile Yaşam Merkezi, Şehitleri Anma Günü'nde Terör Mağdurları Derneğini Ziyaret Etti
İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 103.YILDÖNÜMÜ KUTLANDI...