Ankara’ya Boğaz Geliyor

Ankara’ya deniz getirmek imkansız; ancak artık Ankara’nın da bir boğazı olacak…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı İ. Melih Gökçek’in yeni dönem projelerinden özellikle “Ankara Boğazı Projesi” büyük ilgi görüyor.

“Ankara’ya deniz getirmek imkansız; ancak artık Ankara’nın da bir boğazı olacak…” diyen Gökçek’in bu çılgın projesinin detayları belli oldu.

Ankara’nın en güneyinde, İmrahor Vadisi’nde 1. Etap’ta 11 km’lik dev bir kana açılacak; etrafında villalar, kafe/restoran ve benzeri yerler; dinlenme alanları dizili olacak.

Kanalın suyu, Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasında kurulacak olan Pis Su Arıtma Tesisi’nden elde edilecek arıtılmış sularla beslenecek.

Kanal ileride Eymir Gölü ve Mogan Gölü ile birleştirilecek. Böylelikle kanal uzunluğu 43 km’ye kadar çıkabilecek.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Başkan Gökçek, Ankara’nın imajına inanılmaz bir katkı sağlayacak olan bu yatırımı, 5 yıl içinde bitirmeyi planlıyor.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset Haberleri

ANKARA'NIN GELECEĞİ KUZEYDE
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖMER İLERİ : “YOLUMUZA BAKACAĞIZ, İLERLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Kuzey Ankara’nın Lokomotifi Çubuk: ‘Milletvekili Çıkarmadan Bu Döngü Kırılmaz’”
AĞRI ÜRETİME HAZIR, ÇUBUK HÂLÂ BEKLİYOR!
İYİ PARTİ ÇUBUK İLÇE BAŞKANLIĞI “4. OLAĞAN KONGRESİ“ YAPILDI...