"Ankara kedisi", "Ankara keçisi" ve "Ankara tavşanı" ile birlikte Ankara'nın başlıca markalarından olan "Ankara armudu" kış mevsimiyle pazar ve manav tezgahlarındaki yerini almaya başladı.
Ankara'nın armut üretiminin yaklaşık yüzde 30'unu karşılayan Çubuk ilçesinde birçok köyün geçim kaynağı olan armut, sert iklim koşullarına dayanıklılığı ve kendine has lezzetiyle dikkati çekiyor.
Yurt içinde kilosu 1,5 ile 2,5 lira arasında satılan "Ankara Armudu", özellikle Almanya'da yaşayan Türkler dolayısıyla yurt dışında da ilgi görmeye başladı.
Ankara armudu yetiştiricisi Raşit Çelik, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, armut üretiminin her yıl farklılıklar gösterdiğini belirterek, bu yıl armut üretiminin memnuniyet verici seviyede olduğunu söyledi.
Çubuk ilçesinde birçok köyün geçim kaynağının hayvancılığın yanında Ankara armudu üretimi olduğunu belirten Çelik, köylerindeki her hanenin yaklaşık 10 ile 20 ton üzerinde armut ürettiğini ifade etti.
Yurt dışına da armut göndermeye başladıklarını ve ürünlerini pazar sorunu yaşamadan satabildiklerini anlatan Çelik, bu yıl ilk kez Almanya'da yaşayan Türklere kilogramı 3 liradan ürün gönderdiklerini söyledi.
- Ankara
Ankara Armuduna Gurbetçi İlgisi
Çubuk, Kızılcahamam ve Kalecik ilçelerinde yetiştirilen "Ankara Armudu" gurbetçilerin talepleri üzerine Almanya'ya gönderildi.
(Anadolu Ajansı)
İlk yorum yazan siz olun
Ekonomi Haberleri
Çubuk'taki "Ürün İşleme Tesisi" hızla yükseliyor
Çubuk’a 500 Yeni Sosyal Konut Geliyor! Başvurular 10 Kasım’da Başlıyor
Çubuk’un Müteahhit ve Emlakçıları Bu Olayın Dışındadır”
Memurun Dikkati Çubuk’ta 100 Milyonluk Çeteyi Çökertti
Hemşehrimiz Mustafa Bakır’a Müteahhitler Derneğinden Ziyaret