Sivil olalım da nasıl?



AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın AB'ye yönelik açıklamalarına, “Avrupa demokrasilerinde ordu, sivil kontrolü altındadır.” buyurmuşlar.

Türkiye'de sivillerin (siyasetçiler kastediliyor muhakkak) kontrolü altında olan yerlere lütfen bakın: Hastahanelere, okullara, devlet dairelerine, belediyelere ,bakanlıklara e ne var herşey yolunda diyorsanız zaten sorun yoktur!

Ali dibolar,rüşvet,iltimas,hamili kart yakınımdır bir sürü ali cengiz oyunları, bunlar dünyanın hangi ülkesinde yaşanıyor patagonyada mı? Bu yapı kimi kontrol altına alabilir ve saygınlık uyandırabilir sanıyorsunuz,biz herkesin bildiği sadece konuşmadıgı gerceklerle mi muaasır medeniyete ulaşacagız ? Böyle laçka ve ahbap çavuş ilişkisi ile kimi kontrol altına alabilirsiniz? Sekreterini Bolu belediyesine bşk.yrd. yapıp yanında tutmaya devam edeceksin niye çünkü sekreterin müdür olmak için sınavlara girmesine gerek kalmasın değil mi? Müdür olunca ne olacak 300,500 ytl makam tazminatı alacak neden memlekete değil bize emeği çok geçti diye değil mi? Bu köylü kurnazlıklarına mı saygı duyulacak?

Herkes sivil idareye tabi olacak diye cart atmakla olmaz bu işler, tabii olunacak sivillerin simdi oldukları yerler ahbap çavuş ilişkileri ile mi yoksa avrupa normlarına hakka adalete göre mi işgal ediliyor? Osmanlı adaletle dünyayı 600 yıl idare etti peki bu devleti idare ettiğini sanan çok muhterem sivil iktidarlar bu ülkeyi bu kafayla daha ne kadar idare edebileceklerini sanıyor.

İyi ki ordu sivillerin kontrolünde değil yoksa bu bizden çok iyiliği oldu, çok çalıştı diye10 aylık askerliği olan onbaşıyı tabur komutanı yapar, en az 15 yıllık profesyonel asker olan yüzbaşıyı da bu bize ters bizi dinlemez diye nizamiyede kapı nöbetine yazarlar alimallah.

Şimdi devlette  yaptıkları garip atamalar gibi..... Sonrada bu hiyerarşik yapı başarıya koşacak,insanımız hak ve adalet konforu ile barış içinde yaşayacak ve en önemlisi AB'ye gireceğiz öyle mi? Güldürmeyin insanı.

Ordunun kendine ait hiyerarşik yapısının değişmesini isteyen avrupalılar ve içimizdeki betbahtlar demokrasi havariliği ile laçkalığın,lümpenliğin içine Tsk'yı da çekmek istemekte ve önlerinde son engel olarak gördükleri Tsk'yı demokrasilerde asker sivillere baglıdır kuralı ile ortadan kaldırmaya çalısmaktadırlar.

Demokrasi falan hikaye türk topraklarını ele geçirmek asıl bahane!

İyi ki Basın ve Tsk var ya bir de olmasaydı?

Balyozu hatıra diye alıp saklayan zihniyet muktedir olsa idi ne olurdu halimiz?

Tsk’yı sinsice kapıkulu yapmak ,yeniçeri ocağına çevirmek isteyenlerin niyetinin

basit bir sivil demokrasi talebinden ibaret olmadığı akıl sahibi herkesin malumudur.
ALLAH'IM içimizdeki ahmaklar yüzünden bizleri de cezalandırma!

Bu yazı toplam 666 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar